Άγχος για μεταλλάξεις κοροναϊού στον κόσμο. “Είναι πολύ επιθετικοί”, λένε οι κορυφαίοι επιστήμονες

Οδικός αγώνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας. Επιστήμονες μετάλλαξης στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική և Βραζιλία – δραματικά μηνύματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – δηλώσεις του Fauss

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η επιστημονική κοινότητα, καθώς και οι κυβερνήσεις που έχουν θερμές συναντήσεις, αντιμετωπίζουν μια νέα πρόκληση. Οι μεταλλάξεις του Coronavirus προστέθηκαν πρόσφατα στο «παζλ» της κρίσης στην υγεία και ο συναγερμός αυξανόταν λόγω της υψηλής μετάδοσης.

Ο φόβος για επιτάχυνση της ανεξέλεγκτης πορείας της επιδημίας είναι θανατηφόρος, ενώ το στοίχημα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 50 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν επηρεαστεί από τη «μετάλλαξη του Λονδίνου».

Ο έλεγχος μιας από τις τελευταίες προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα ήταν εφιάλτης. Πριν από λίγες ημέρες, ο ΠΟΥ χτύπησε το κουδούνι, τονίζοντας ότι η επιδημία το 2021 θα μπορούσε να είναι πιο οδυνηρή για πολλές χώρες λόγω των παραλλαγών του κοροναϊού.

Το παζλ του τρόπου δράσης των μεταλλάξεων αναφέρεται στο κορυφαίο σώμα υγείας, το οποίο μελετά το φαινόμενο μέσω συναντήσεων, την ίδια στιγμή, η δήλωση του αξιωματούχου της ΠΟΥ άφησε μια εντύπωση.

“Είμαστε λίγο μπερδεμένοι, λίγο παράλυτοι”, δήλωσε ο Didier Hussein, επικεφαλής της Επιτροπής Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων του Coronavirus, εστιάζοντας στον καλύτερο προγραμματισμό ταξιδιών για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Η «μετάλλαξη του Λονδίνου», η οποία εμφανίστηκε όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες για να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των λοιμώξεων, ακολουθήθηκε από μεταλλάξεις στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

Ταυτόχρονα, το πρόβλημα ώθησε πολλές κυβερνήσεις, όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, να σφίξουν το κράτημά τους καθώς εκτοξεύεται το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, η ανακοίνωση μετά από μελέτη της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer ότι το εμβόλιο της θεραπεύει 16 μεταλλάξεις είναι ενθαρρυντική.

Όσον αφορά την επίδραση των μεταλλάξεων στα εμβόλια, ωστόσο, οι περισσότεροι επιστήμονες εξακολουθούν να δείχνουν πρόθυμοι.

Οι δηλώσεις του Anthony Fauci, ενός κορυφαίου ειδικού στις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για νέες μεταλλάξεις.

Προειδοποίησε ότι οι τρεις νέες μεταλλάξεις ήταν πολύ επιθετικές.

“Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας μεταλλάκτες”, δήλωσε ο Faucin στην τηλεόραση του NBC, σημειώνοντας ότι η επιστημονική κοινότητα “μελετά το ζήτημα προσεκτικά.”

“Υπάρχει μια μετάλλαξη στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι σημαντικά κυρίαρχη αυτή τη στιγμή. Μια πιο επιθετική βρίσκεται στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία
“, – πρόσθεσε ο Αμερικανός ειδικός για τις λοιμώξεις.

“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα και την απειλή. Ωστόσο, οι Βρετανοί έχουν καταστήσει σαφές ότι το στέλεχος που βρέθηκε είναι πιο μεταδοτικό », είπε στον Faucin, χωρίς να αναφέρει το ακόλουθο σημαντικό στοιχείο.

“Αυτό που πραγματικά εξετάζουμε είναι εάν οι μεταλλάξεις μειώνουν την επίδραση του εμβολίου;” “Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές.”

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source