Άγχος για την κατάσταση στα κρατικά νοσοκομεία στο “Karmir”

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι κρίσιμη. Ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για κοροναϊό σε τέσσερα νοσοκομεία στην Κύπρο έφτασε τους 168 χθες, ο μεγαλύτερος από την αρχή της επιδημίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 48 Από τους 168 ασθενείς, βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Το άγχος είναι “κόκκινο”.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ανθρώπων που ηττήθηκαν στον αγώνα κατά του κοροναϊού έφτασε τους 127, ενώ ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων έφτασε τις 22.818.

Μιλώντας στο ANT1, ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου είπε, “Αυτές τις μέρες είναι πολύ δύσκολες όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.”

Ο κ. Charilau είπε: “Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη τις επόμενες μέρες, καθώς υπήρξαν πολλές περιπτώσεις στην κοινότητα όπου ορισμένες από αυτές μπορεί να χρειάζονται θεραπεία σε εσωτερικούς ασθενείς και μερικές θα αντιμετωπίζονται από MAF ή ICU.”

Η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Κύπρου είναι ασφυκτική. Η μελλοντική καθοδήγηση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Ιδιαίτερη ανησυχία είναι ο αριθμός των ασθενών με κρίσιμη κατάσταση, և Το OKYPY προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Παρόλο που η μέση ηλικία των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει αυξηθεί, είναι επίσης πολύ ανησυχητικό, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλείας.

“Έχουμε ήδη ενεργά κρεβάτια σε τρία νοσοκομεία”, είπε. “Όπου υπάρχει ανάγκη, θα δημιουργηθούν κρεβάτια σε αυτά τα νοσοκομεία όπου υπάρχει προγραμματισμός, αλλά εάν υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις που ελπίζουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν, θα χρησιμοποιηθεί όλη η υποδομή του οργανισμού ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε”.

Ο αριθμός των ασθενών և θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας σε νέες περιπτώσεις για μελλοντικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ANT1, τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής θα υποβάλουν προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να υποβληθεί στον Υπουργό Υγείας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και το Συμβούλιο Υπουργών θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα ισχύοντα μέτρα λήγουν στις 10 Ιανουαρίου, με βάση το γενικό σενάριο αποκλεισμού, με βάση την πιο κοινή κατάσταση.

Source