Άκης Ε. Κλεάνθους. Το λάκκο που ενέπνευσε և εμπνευσμένο … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ian anis Economidis 11/04/2021 16:32:

Ian anis Economidis 11/04/2021 16:32:

Γράφω για αυτόν τον άνθρωπο, φίλο, πολιτικό, τον αείμνηστο Άκη Κλεάνθο, ο οποίος υπηρέτησε ως Υπουργός Παιδείας και Επιστημών (2007-2008). στις 11 Απριλίου.

Ο Άκης Κλεάνθους, με τη σειρά των χρεών, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Έχει θέσει ρεαλιστικούς στόχους εστιάζοντας στη διαφάνεια, την αξία, τη λογοδοσία, θέματα που σχετίζονται με τη δυνητική μας θέση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη εικόνας.

Άφησε κατά μέρος το χωρίς νόημα, κράτησε την ουσία των πραγμάτων. Ήταν σεβαστό, πρόσφερε φιλική διάθεση και εκτίμηση. Ζύγισε τις ανάγκες, μεθοδολογούσε την υλοποίησή τους, έδωσε προτεραιότητα στην επεξεργασία τους, ειδικά μέσω στρατηγικού σχεδιασμού, του χάρτη πορείας του Ouspousoulas, που μας οδηγεί σε πολλά μέρη μέχρι σήμερα.

Αφιερώστε χρόνο για να δώσετε μια νέα μίσθωση ζωής στις έννοιες της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, του ήθους και της δημιουργικότητας.

Αυτός ο πολλά υποσχόμενος προικισμένος άνθρωπος το μετέτρεψε σε πολιτική δράση. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, ήταν η πραγματική, υπεύθυνη, δημοκρατική εικόνα που μεταβίβασε σε φίλους, συναδέλφους και συναδέλφους.

Συνδύασε το καθήκον με την ανθρωπότητα, εργαζόταν ειλικρινά, κάνοντας το όνομά του σύμφωνα με τη συνέπεια και την ηθική.

Διαβάζοντας τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Εκπαίδευση, μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει τα οράματα και τους στόχους που επιδίωκε, που δεν ήταν τίποτα άλλο. να αναπτύξουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, αλλά και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να αναζητήσουν, να πραγματοποιήσουν τα δικά τους οράματα και φιλοδοξίες, κάνοντας όλους μας περήφανοι για τα δικά μας παιδιά. “

Αλλά πάνω απ ‘όλα, ο στρατηγικός σχεδιασμός, εμπνευσμένος από τον Άκη Κλεάνθους, καθόρισε σαφώς τη φύση της εκπαίδευσης. «Εκπαίδευση Οι γενικοί στόχοι και οι στόχοι της εκπαίδευσης καθορίζονται από το κράτος με βάση την εθνική μας և πολιτιστική παράδοση, τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα և Ευρωπαϊκά և παγκόσμια εκπαιδευτικά, επιστημονικά, τεχνολογικά և πολιτιστικά επιτεύγματα. Λέγεται ότι η εκπαίδευση που παρέχεται από παιδιά και νέους βασίζεται στην ελληνική μας παράδοση. “Αναπόσπαστο μέρος μιας δημοκρατικής, ανθρωπιστικής εκπαίδευσης είναι να ενσταλάξει την αγάπη για την πατρίδα, να διατηρήσει τη μνήμη των κατεχόμενων εδαφών μας, καθώς και να καλλιεργήσει την πίστη για την αιτιολόγηση και την επανένωση του νησιού μας”. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το όραμα δεν ήταν μια απλή δήλωση, αλλά υλοποιήθηκε με συγκεκριμένες προτάσεις, πολλές από τις οποίες ήταν η βάση στην οποία υποστήριξαν և υποστήριξη, λίγο λιγότερο, λίγο περισσότερο, τους ακόλουθους υπουργούς, πολιτικές, τις ενέργειές τους erg ενέργειες για ποιοτικός εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού συστήματος

Η άγνοια είναι καθολική ում μιλά μόνο στον κόσμο της εκπαίδευσης, στον συνηθισμένο κόσμο, ακόμη και σήμερα ακούει μόνο καλά λόγια για τον Άκη Κλεάνθους.

Ηθικό, ευαίσθητο, ηθικό, συμπονετικό, όπως αναφέρθηκε εν συντομία πρόσφατα από έναν φίλο.

Source