Άλλη διαμονή… η μόνη εξαίρεση. Αριθμοί և Γιατί δεν μπήκαμε στο μπλοκ;

Η μόνη εξαίρεση στην απαγόρευση επισκέψεων σήμερα. Επιδείνωση των περιπτώσεων և πίεση στα νοσοκομεία. Γιατί η Κύπρος δεν έχει ακόμη εισέλθει σε αποκλεισμό;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Καθώς οι πολίτες ανταποκρίνονται αποκλειστικά στα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί, επηρεάζοντας τις προηγούμενες διακοπές μας, η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου παραμένει στο πιο κρίσιμο σημείο της από την αρχή της επιδημίας.

Απόψε είναι η μόνη εξαίρεση που θα δουν οι Κύπριοι κατά τη διάρκεια των διακοπών, καθώς η απαγόρευση ταξιδιού θα τεθεί σε ισχύ ξανά αύριο.

Ερωτηθείς γιατί η Κύπρος δεν ήταν πλέον υπό αποκλεισμό, ο επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας, Κωνσταντίνος Ίτης, απάντησε στις τηλεοπτικές του δηλώσεις. “Αν είχαμε κάνει ένα τέτοιο βήμα στις αρχές Νοεμβρίου στην Κύπρο, από τα αποτελέσματα που βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα είμαστε ακόμα εκεί. Αυτό είναι τόσο δεσμευτικό. Όποιος γνωρίζει την επιδημιολογία των λοιμώξεων γνωρίζει ότι ο αποκλεισμός δεν μπορεί να πάρει δύο εβδομάδες για να δει αποτελέσματα. Δεν θα δείτε καν αποτελέσματα. Πολλά απομένουν να γίνουν. Ευτυχώς, βλέπουμε μια σταθερή κατάσταση στη σημερινή εθνική έκθεση. Ίσως σταδιακά φθίνουμε am Είμαι παράλληλα με την εικόνα που είδα στη Λεμεσό aph Πάφος τον Νοέμβριο. “Όπου υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα, μας πήρε περισσότερες από 20 ημέρες για να δούμε βελτίωση”, είπε.

Αβέβαιη επιστροφή στα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

Απομένει να δούμε αν τα σχολεία θα λειτουργούν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, παρουσία μαθητών και δασκάλων, καθώς θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των προηγούμενων ημερών.

ΜΙ: Εθνική έκθεση Δημοσιεύθηκε χθες, επιβεβαιώνει την ταχεία αύξηση των περιπτώσεων, αλλά καταγράφει επίσης έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό εξετάσεων ανά ημέρα. Από τις 14 έως τις 29 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 4061 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19.

Από τα διαγνωσθέντα περιστατικά τις τελευταίες 14 ημέρες, το 1819 (44,8%) είχε κατοικία στη Λευκωσία, 1.057 (26%) στη Λάρνακα, 665 (16,4%) στη Λεμεσό, 216 (5,3%) ) Κράτος Πάφου, 208 (5,1%) Ελεύθερη Ζώνη Αμμοχώστου և 96 περιπτώσεις (2,4%) αναφέρονται σε τροποποιημένες βρετανικές βάσεις ή οικισμούς, ή δεν υπήρχαν πληροφορίες για αυτούς.

Αλλά πιο ανησυχητικό από τον αριθμό των καθημερινών περιπτώσεων είναι ο αριθμός των ασθενών. Η δήλωση του Υπουργείου Υγείας χθες το βράδυ επιβεβαιώνει την τεράστια πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. 159 ασθενείς με COVID-19 υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία ΟΚΥΠΥ, 41 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Από τους 41 ασθενείς με σοβαρές ασθένειες, 22 είχαν διασωληνωθεί, τρεις εισήχθησαν στη μονάδα ενδοφλέβιας εντατικής θεραπείας και 16 εισήχθησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

“Προς το παρόν, μόνο το ICU 2 λειτουργούσε ως μονάδα COVID 19. έχουμε 17 νέα κρεβάτια. “Στόχος μας είναι η πλήρης εκκένωση της ICU 1 από άλλες ασθένειες, η χρήση αυτής της μονάδας εντατικής θεραπείας αποκλειστικά για το COVID 19, το οποίο διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το απαραίτητο προσωπικό”, δήλωσε χθες στην Κρατική Υπηρεσία Υγείας της Κύπρου. Οργανισμός υπηρεσιών Χαράλαμπος Χαριλάου.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι ένας στους τρεις ασθενείς βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ένας στους πέντε ασθενείς βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων κοροναϊού αναμένεται να νοσηλευτεί.

Source