Άλλοι 100 αστυνομικοί στη «μάχη» για τον έλεγχο της κίνησης των πολιτών (VIDEO)

Χριστόφορος Νέστορος

Το οδικό δίκτυο μετατράπηκε σε “καβούρι”, περισσότερες από 100 περιπολίες ρίχτηκαν σε μάχη για τον έλεγχο των κινήσεων του δεύτερου μπλοκ.

Δημήτρης Δημητρίου – Βοηθός του Αρχηγού Αστυνομίας
Μέχρι σήμερα, έχουν ενισχυθεί με 100 νέα μέλη που προέρχονται από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες

Το αστυνομικό σχέδιο καλύπτει ολόκληρο το νησί, με μόνο 330 μέλη της δύναμης. Ο έλεγχος πραγματοποιείται από στατικές περιπολίες և μονάδες τουφέκι.

Με βάση τις αστυνομικές επιθεωρήσεις από το πρωί, τα περισσότερα από τα ταξίδια είναι για εργασία, σούπερ μάρκετ և αρτοποιείο և σπορ

Δημήτρης Δημητρίου – Βοηθός του Αρχηγού Αστυνομίας
“Οι άνθρωποι φαίνεται να το κάνουν στέλνοντας σχετικά μηνύματα.”

Στις 7.067 επιθεωρήσεις που διενεργήθηκαν σήμερα, έγιναν 82 καταγγελίες, 36 εναντίον οχημάτων, 19 κατά του εμπορίου πεζών, χωρίς βοηθητικά SMS. 27 να μην χρησιμοποιήσετε μάσκα. Οι περισσότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λεμεσό, ακολουθούμενη από τη Λευκωσία.

Οι πολίτες ισχυρίστηκαν ότι έστειλαν ένα μήνυμα στο 8998, αλλά δεν έλαβαν απάντηση.

Η αστυνομία θα είναι ευέλικτη μέχρι τη Δευτέρα, χωρίς να μετακινήσει τους σχετικούς ιππείς.

Δημήτρης Δημητρίου – Βοηθός του Αρχηγού Αστυνομίας
“Έχουμε δώσει εντολή στα μέλη μας να δείξουν κατανόηση, καθώς ένα διάταγμα εκδόθηκε χθες στο τέλος της εβδομάδας.”

Το πρωί, ο Αρχηγός της Αστυνομίας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα, όπου ενημερώθηκε για τις επιθεωρήσεις, και οι Βοηθοί Αρχηγοί πήγαν στο Τραμ Τραχίας Τραχίας Αρχηγείο της Αστυνομίας, ζητωκραυγάζοντας τους αστυνομικούς πρώτης γραμμής.

ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την πρώτη ημέρα του 2ου μπλοκ երը η εικόνα είναι διαμετρικά διαφορετική από το χθες. Υπάρχουν λίγα οχήματα στους δρόμους, τα παραθυρόφυλλα των καταστημάτων χαμηλώνονται και εκμεταλλευόμενοι τις μοναδικές κινήσεις, πολλοί πολίτες επέλεξαν το πάρκο στα πάρκα και τις παραλίες, ως σύμμαχος σε καλό καιρό.

Source