Άνδρος. Η κυβέρνηση ενήργησε σε θέματα αυταρχισμού … | Δημοσιογράφος Κύπρος

“Αντί να επιδιώκει συνεργασία με όλες τις αρχές που εμπλέκονται στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση ενεργεί με αυταρχισμό και αλαζονεία όλα αυτά τα χρόνια”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού μετά από επίσκεψη στο Βασικό Σχολείο Νταλί III.

Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη, είπε ότι το ενδιαφέρον τους για την εκπαίδευση ήταν έγκαιρα. “Η εκπαίδευση, εάν έχει το σωστό περιεχόμενο, μπορεί να δημιουργήσει τους κατάλληλους ανθρώπους, διαφορετικές προσωπικότητες, που θα προωθήσουν την κοινωνία”, είπε. “Αποφασίσαμε λοιπόν να επισκεφτούμε αυτό το σχολείο κατά τύχη. “Δυστυχώς, αντί της κυβέρνησης να προσπαθεί να συνεργαστεί με όλους τους υπεύθυνους, αυτούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση, ενήργησε με αυταρχισμό και αλαζονεία με την πάροδο των ετών, γεγονός που προκάλεσε πολλά προβλήματα”, είπε. αυτός είπε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η κυβέρνηση «βγήκε στους δρόμους τον Αύγουστο με περίπου 15.000 εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για τον αλαζονικό, αυταρχικό τρόπο με τον οποίο ρυθμίζει την εκπαίδευση».

Πρόσθεσε ότι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της επιδημίας είναι το γεγονός ότι υπάρχει “πολλή αμέλεια, πολλές αντιφατικές αποφάσεις, συγκρούσεις που, αφενός, καθιστούν δύσκολη την εκπαίδευση και, αφετέρου, διακόπτουν σχολεία. “

“Η έλλειψη τεχνολογικής υποδομής, οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει ούτε ένα τραπέζι, το οποίο ο υπουργός είχε από καιρό υποσχεθεί να φτάσει στην Κύπρο, συσσωρεύει πολλά προβλήματα”, ανέφερε.

Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, υπέβαλε προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, λέγοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιεύσουν τις απόψεις τους για θέματα εκπαίδευσης.

“Αλλά θέλω επίσης να επικεντρωθώ σε αυτό το σχολείο δίπλα στο εργοστάσιο ασφάλτου, το οποίο προκαλεί τεράστια προβλήματα για την υγεία των μαθητών και του ευρύτερου πληθυσμού. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί που δεν τηρήθηκαν. . “, – Αυτός είπε:

Συνέχισε ότι το αίτημά μας είναι να μεταφερθούν τα φυτά ασφάλτου από την περιοχή.

“Η ανάπτυξη κατοικιών δεν μπορεί να επιβιώσει με ενοχλητικά εργοστάσια. Έτσι, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατεύει την υγεία του λαού և, από την άλλη, φυσικά, να τηρεί τις υποσχέσεις της. Το βήμα είναι να δημιουργήσετε μια περιοχή που έχει επιλεγεί ειδικά για τέτοια. «Οι εξελίξεις σοβαρού άγχους և σίγουρα απέχουν από κατοικημένες περιοχές», κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Πηγή: KYPE

Source