Άρικλι. Επωφεληθείτε από τη συμφωνία για τους Τούρκους της Κύπρου … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τουρκία և Η Βρετανία μπορεί να επωφεληθεί από την Τουρκία – Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών της Μεγάλης Βρετανίας. Σχετικά με την προοπτική του “διμερούς εμπορίου” – η προαναφερθείσα ψευδή κρατική συμφωνία.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες, ο κ. Αρίκλι, ο οποίος μίλησε στο τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, δήλωσε ότι οι προσπάθειες εύρεσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική Θάλασσα και να συναντηθούν με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας στην Άγκυρα θα ενταθούν. Ο Fatiz Donmes θα συζητήσει τα επόμενα βήματα.

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Τουρκίας-Βρετανίας είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ένα ψεύτικο κράτος, είπε, προσθέτοντας ότι εάν μπορούν να το εκμεταλλευτούν, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την Τουρκία, μία από τις χώρες με τις οποίες μπορούν να διαπραγματεύονται είναι η Βρετανία. Εάν μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος αυτής της συμφωνίας όταν η Βρετανία δεν είναι μέλος της ΕΕ, θα είναι η μεγαλύτερη συμβολή στην εξαγωγή ενός ψεύτικου κράτους. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πάω στην Άγκυρα στις 13 αυτού του μήνα για να μιλήσω με τον Υπουργό Εμπορίου Ruhsar Pekjyan”, είπε.

Θα συζητήσει, πρόσθεσε, το «διμερές εμπόριο» για την ενίσχυση ενός «ψεύτικου κράτους» στην Τουρκία, έτσι ώστε τα εμπορεύματα που παράγονται στα κατεχόμενα εδάφη να μην περιορίζονται και να γίνονται εμπόδια, όπως το έθεσε, στα τελωνεία του Mersin (SS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει σημαντική ανισότητα στις εισαγωγές. Εξαγωγές από την Τουρκία, οι οποίες εισάγουν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, և εξαγωγές στην Τουρκία – μόνο 100 εκατομμύρια δολάρια. “Σκοπεύουν να εξαλείψουν αυτήν την ανισότητα”, πρόσθεσε.

Ο κ. Αρίκλι είπε ότι κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του στόχος του ήταν να επιτύχει τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία μέσω καλωδίου στα κατεχόμενα εδάφη. Είπε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια και ακόμη και να πουλήσουν τέτοια ενέργεια στην Τουρκία.

Πηγή: KYPE

Source