Έγκριση για χρήση εμβολίου Astrazeneca άνω των 65 ετών στην Ιταλία

Εγκρίθηκε για χρήση εμβολίου Astrazeneca άνω των 65 ετών στην Ιταλία

Το ιταλικό Υπουργείο Υγείας επέτρεψε στο εμβόλιο Astrazeneca που αναπτύχθηκε κατά του κοροναϊού να χρησιμοποιείται για ηλικία άνω των 65 ετών.

Εγκρίθηκε για χρήση εμβολίου Astrazeneca άνω των 65 ετών στην Ιταλία

Στη δήλωση του Υπουργείου Υγείας, του Διευθυντή του Υπουργείου Επιδημίας Πρόληψης για το εμβόλιο Astrazenaca της Gianni Rezza, ΚορωνοϊόςΑναφέρεται ότι η φήμη έχει υπογράψει την εγκύκλιο για τη χρήση ατόμων άνω των 65 ετών, εκτός από εκείνους με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα που αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου ή εκείνων που παίρνουν φάρμακα για άλλες ασθένειες.

Στη δήλωση, πίσω από αυτήν την απόφαση. Αναφέρθηκε ότι τα επιστημονικά δεδομένα που ελήφθησαν για το εμβόλιο Astrazeneca απέδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και έδειξε επίσης ότι αυτό το εμβόλιο θα μπορούσε να παρέχει σημαντική προστασία έναντι της ανάπτυξης της νόσου σε άτομα άνω των 65 ετών.

Αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε το AstraZenaca στις 29 Ιανουαρίου, ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων (AIFA) ενέκρινε επίσης το εμβόλιο AstraZeneca για χρήση σε άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 55 στο πρώτο στάδιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο.

ΚορωνοϊόςΣτην Ιταλία, όπου ξεκίνησε η εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Τουρκίας στις 27 Δεκεμβρίου 2020, 5 εκατομμύρια 417 χιλιάδες 678 άτομα έχουν εμβολιαστεί από σήμερα. Μια δεύτερη δόση εμβολίου Kovid-19 χορηγήθηκε σε 1 εκατομμύριο 652 χιλιάδες 31 από αυτούς τους ανθρώπους.

Ο υπουργός Υγείας Roberto Speranza έκανε επίσης δήλωση για το τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 7 Μαρτίου, σηματοδοτώντας ότι η προμήθεια εμβολίων θα επιταχυνθεί από τον Απρίλιο και δήλωσε ότι στοχεύουν στον εμβολιασμό όλων των Ιταλών που θέλουν να εμβολιαστούν μέχρι το καλοκαίρι.

.Source