Έγκριση νέων μέτρων Covid-19 από τη γερμανική Κάτω Βουλή

Το γερμανικό κοινοβούλιο, το Bundestag, έχει εγκρίνει έναν ολοκληρωμένο νόμο που ρυθμίζει τα μέτρα κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Εάν ο νόμος, οι πόλεις ή οι περιοχές που προκαλούν μεγάλες διαμάχες στη χώρα υπερβαίνουν το ποσοστό των 100 νέων περιπτώσεων μόλυνσης ανά 100.000 άτομα για τρεις συνεχόμενες ημέρες, οι τοπικές αρχές πρέπει να εφαρμόσουν τους ακόλουθους περιορισμούς:

  1. Περιορίστε την προσωπική επαφή σε ένα μέλος του νοικοκυριού και σε άλλο άτομο, εκτός από τα παιδιά κάτω των 14 ετών. Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν συνεντεύξεις συζύγων και συντρόφων ή άσκηση επιμέλειας και δικαιωμάτων πρόσβασης.
  2. Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00. Μέχρι τα μεσάνυχτα, σόλο περίπατοι και τρέξιμο, έκτακτες ανάγκες, εργασία, φροντίδα ασθενών, φροντίδα ζώων ή άλλοι σημαντικοί λόγοι δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την απαγόρευση.
  3. Τα μη απαραίτητα καταστήματα θα δέχονται μόνο άτομα που έχουν αρνητική δοκιμή για το Covid-19 κατόπιν ραντεβού. Εάν το ποσοστό επίπτωσης υπερβαίνει τα 150, οι πελάτες θα μπορούν να λαμβάνουν μόνο προπαραγγελία προϊόντων.
  4. Εάν το ποσοστό επίπτωσης υπερβαίνει τα 165, η εκπαίδευση πρόσωπο με πρόσωπο θα κλείσει στα σχολεία. Είναι δυνατή η εξαίρεση για αποφοίτους και ειδικά ιδρύματα εκπαίδευσης.
  5. Οι κηδείες θα περιορίζονται σε 30 άτομα.

Ο εν λόγω νόμος θα είναι υποχρεωτικός σε όλα τα κράτη της Γερμανίας. Ενώ η Γερμανία στερείται της απόφασης κεντρικής δράσης μέχρι τώρα, τα κράτη ενήργησαν με δικές τους αποφάσεις. Δεκαέξι ομοσπονδιακές πολιτείες μπορούν να ψηφίσουν στο Μπουντεσράτ, το ανώτερο σώμα της Γερμανίας, για να αποκλείσουν αυτόν τον νόμο την Πέμπτη.

Ο νόμος θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 30 Ιουνίου, με άλλες αλλαγές που απαιτούν έγκριση από το κοινοβούλιο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνέταξε το νόμο αφού μερικά από τα 16 ομοσπονδιακά κράτη της Γερμανίας αρνήθηκαν να λάβουν μέτρα παρά την αύξηση των περιπτώσεων

Από την άλλη πλευρά, λίγο μετά την έκδοση της απόφασης, ομάδες άρνησης ιών στο Βερολίνο του Βρανδεμβούργου συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο δρόμο ενάντια στους περιορισμούς.

“Δημοκρατία και ελευθερία! Όχι στη δικτατορία!” Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα δεν φορούσαν μάσκες και ότι κανένας από αυτούς δεν έδινε προσοχή στους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Συνελήφθησαν 7 άτομα που επιτέθηκαν στην αστυνομία.

Ο Alexander Gauland, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Neonazi Alternative for Germany (AfD), δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταπολεμά την επιδημία με λανθασμένα μέτρα. “Είναι παγιδευμένοι στα χαρακώματα τους”, είπε ο Γκαλαάντ.

Η Γερμανία ανέφερε 24.884 νέα κρούσματα κοροναϊκού την Τετάρτη. Ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 3,19 εκατομμύρια περίπου, περίπου 80 χιλιάδες 634 άτομα πέθαναν.

.Source