Έγκριση των ΗΠΑ για πωλήσεις όπλων 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Μέση Ανατολή

Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κουβέιτ για επιθετικά ελικόπτερα αξίας 4 δις 400 εκατομμυρίων δολαρίων και ανταλλακτικά συστημάτων Patriot. Εγκρίθηκε η πώληση πυρομαχικών πυραύλων αξίας 290 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σαουδική Αραβία, 169,6 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρυθρων συστημάτων μετρητών και προηγμένων ομάδων στόχευσης στην Αίγυπτο για τα προεδρικά αεροσκάφη.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας των ΗΠΑ παρουσίασε την κοινοποίηση στο συνέδριο των ΗΠΑ σχετικά με την έγκριση στρατιωτικών πωλήσεων, συνολικής αξίας 4 δισεκατομμυρίων 859 εκατομμυρίων 500 χιλιάδων δολαρίων στο Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο στη Μέση Ανατολή.

Στη γραπτή δήλωση του πρακτορείου για το Κουβέιτ, αναφέρθηκε ότι εγκρίθηκε η πώληση 8 νέων ελικοπτέρων τύπου AH-64E Apache στο Κουβέιτ.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε επίσης ότι το εγκεκριμένο πακέτο πωλήσεων περιελάμβανε 16 ελικόπτερα Apache τύπου AH-64D στα χέρια του Κουβέιτ για αναβάθμιση στην έκδοση AH-64E.

Η δήλωση ανέφερε ότι το πακέτο περιλαμβάνει εφεδρικούς κινητήρες και πολλούς εξοπλισμούς υποστήριξης, και το συνολικό κόστος αυτής της πώλησης καταγράφηκε ως 4 δισεκατομμύρια 200 εκατομμύρια δολάρια.

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε επίσης ότι εγκρίθηκε για την πώληση πολλών τμημάτων της διαμόρφωσης “PAC-3 +” του συστήματος αεροπορικής άμυνας Patriot αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ SAUDI

Στη δήλωση του Οργανισμού Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας σχετικά με τη Σαουδική Αραβία, αναφέρθηκε ότι δηλώθηκε η πώληση 3 χιλιάδων πυρομαχικών πυραύλων μικρής κλίμακας τύπου “GBU-39 SDB I” που θα χρησιμοποιηθούν σε Σαουδική Αραβία.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ SISI

Στη δήλωση σχετικά με την πώληση όπλων στην Αίγυπτο, αναφέρεται ότι εγκρίθηκε η πώληση ενός «συστήματος υπερύθρων μετρητών» αξίας 104 εκατομμυρίων δολαρίων για τα αεροσκάφη της Αιγυπτιακής Προεδρίας.

Στη δήλωση, σημειώθηκε επίσης ότι εγκρίθηκε η στρατιωτική απαίτηση αγοράς του Κάιρου ύψους 65 εκατομμυρίων 600 χιλιάδων δολαρίων για 22 προηγμένες ομάδες στόχευσης.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι πωλήσεις, οι αρμόδιες επιτροπές του συνεδρίου δεν πρέπει να αντιταχθούν σε αυτές τις εγκρίσεις εντός 30 ημερών.

.Source