Έγκυος κυρία Νιγηρίας που δέχθηκε επίθεση από Τούρκους τελωνειακούς αξιωματούχους επιδιώκει δικαιοσύνη –

Ένας Abike Adeola Animashaun, έγκυος Νιγηριανός Διεθνής φοιτητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Κύπρου, με τον αριθμό διαβατηρίου: A08086353, φέρεται να δέχθηκε επίθεση και ξυλοδαρμό από τον Τελωνείο και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου στις 10 Νοεμβρίου 2020

Οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν από έναν συγγραφέα, OI Folarin, σε ανοιχτή επιστολή.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η Animashaun επισκέφτηκε το γραφείο των τελωνείων και των ειδικών φόρων κατανάλωσης, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Ercan, μαζί με τους φίλους της για να μάθουν για μια αποστολή, διαδικασία εκκαθάρισης και πιθανό λόγο για την παρακράτηση της αποστολής από την Νιγηρία από την Custom.

Η Folarin δήλωσε ότι η διαπίστωση των γεγονότων του θύματος αποκάλυψε ορισμένες δύσκολες προϋποθέσεις που επέβαλε η αρχή τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, την οποία θεώρησε παράλογη και, κατά συνέπεια, μετά από διαβούλευση με τον μεσίτη της στη Νιγηρία, ζήτησε να επιστραφεί στη Νιγηρία η αποστολή που περιέχει επεκτάσεις μαλλιών και καλλυντικά ίδια τουρκική αεροπορική εταιρεία που ήταν το φορτίο αερομεταφορέα.

Ο συγγραφέας σημείωσε ότι η έκκληση και η έκκληση του Animashaun προς τους τελωνειακούς υπαλλήλους αντιμετωπίστηκε με εχθρότητα.

Είπε ότι καταδικάστηκε από έναν από τους τελωνειακούς υπαλλήλους που την έσπρωξαν, την κτύπησαν και με την περαιτέρω υποστήριξη άλλων δύο αξιωματικών επιτέθηκαν, ντροπιάστηκαν και την υπέβαλαν σε κάθε μορφή αγανάκτησης για το ανθρώπινο πρόσωπο.

Δήλωσε ότι το θύμα έμεινε επίπεδο στο πάτωμα, κοιτούσε για ανάσα, έμετο αφθονία, κλάμα και κλάμα για βοήθεια.

Είπε ότι υπέστη αρκετές αντιδράσεις λόγω της εγκυμοσύνης της.

Ο Folarin δήλωσε ότι έγραψε το τι συνέβη για να ενημερώσει τον κόσμο για τη βιαιότητα που δεν άρχισε να συμβαίνει σήμερα.

Σημείωσε ότι το Animashaun είναι ένα από τα πολλά Νιγηριανά που έχουν υποστεί τόσο επισφαλή εχθρότητα στα χέρια ορισμένων από τους τελωνειακούς αξιωματικούς της τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

Είπε ότι δεν του δόθηκε ιατρική βοήθεια καθώς γελούσε και χλευάζει.

Ανέφερε επίσης ότι το θύμα αφέθηκε αβοήθητο, απελπισμένο που δέχτηκε επίθεση και βάναυση.

Η Folarin είπε ότι το συμβάν που ακολούθησε ήταν η άφιξη αστυνομικών που, αντί να τη μεταφέρουν στην ιατρική περίθαλψη, την υπέβαλαν σε αυστηρές ώρες ανακρίσεων και ανακρίσεων παρά την ασυνείδητη κατάσταση.

Σημείωσε ότι υπήρχαν κατηγορίες εναντίον του θύματος και προσέλαβε έναν δικηγόρο που την εκπροσώπησε και του δόθηκε εγγύηση με την καταβολή εγγύησης εγγύησης περίπου 5000TL.

Η Folarin δήλωσε επίσης ότι εάν οι αρχές της Νιγηρίας, συμπεριλαμβανομένης της αρχής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Κύπρου, δεν παρεμβαίνουν στην περαιτέρω ταπείνωση της μέλλουσας μητέρας, μπορεί να υποβληθεί σε περαιτέρω αγωνία, διαδικασία αναστολής και πολλές άλλες περιπτώσεις επισφαλούς δίκης.

Σημείωσε ότι προς το παρόν, το θύμα είναι ψυχικά και σωματικά στρες και φωνάζει άφθονα για βοήθεια.

Δήλωσε ότι ο ιατρικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε σε αυτήν αποκάλυψε ότι το έμβρυο (μωρό) σταμάτησε να αναπνέει για λίγο, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο για το αγέννητο παιδί.

Ο Folarin είπε ότι το θύμα καλεί όλα τα άτομα που έχουν καλή σημασία, την κυβέρνηση της Νιγηρίας και τον Πρέσβη της Νιγηρίας στην Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια σε άλλους για να σώσουν τη φτωχή κυρία από περαιτέρω οδύνη πιθανών διώξεων που μπορεί να βλάψουν το αγέννητο παιδί της.

Είπε ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Animashaun και η ταυτότητα μαθητή έχουν κατασχεθεί από την αστυνομική αρχή στο Demirham Polis, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της αγοράς Eruku στη Λευκόζα.

Είπε ότι αντί να είναι η καταγγέλλουσα για την οποία καταγγέλλονται κατηγορίες εναντίον των δραστών της επίθεσης, είναι μάλλον αυτή που εκκρεμεί.

Ο Folarin πρόσθεσε ότι προτού χαθεί η φωνή του θύματος στο μπουντρούμι της σιωπής, παρακάλεσε όλα τα καλά άτομα, τη νιγηριανή κοινότητα, τη νιγηριανή κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για βοήθεια.

Source