Έκαναν ένα σχέδιο δολοφονίας, καταδικάστηκαν σε 9 μήνες φυλάκιση

πανό99

Emine UYSAL ÇALUDA

Η συνωμοσία της Sevil İleri να σκοτώσει τον φίλο της SA στη Λευκωσία, με την αιτιολογία ότι αυτή και η Durmuş Kaya και ο Murat Gören πιέστηκαν ψυχολογικά για ειρήνη μαζί της, κατέληξαν σε ποινή φυλάκισης.

Η αντιπροσωπεία του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου της Λευκωσίας καταδίκασε τους κατηγορουμένους Sevil İleri, Durmuş Kaya και Murat Gören σε φυλάκιση 9 μηνών.

Η Sevil İleri συμφώνησε με τον Durmuş Kaya και τον Murat Gören να τρομάξει τον πρώην φίλο της SA, ο οποίος πίεζε ψυχολογικά να κάνει ειρήνη μαζί της, και αποφάσισε να την δηλητηριάσει για να τους σκοτώσει, αλλά αργότερα εγκατέλειψε.

Ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι σχεδίαζαν δολοφονία, το περιστατικό αντικατοπτρίστηκε στην αστυνομία όταν η SA έμαθε για την κατάσταση, Sevil İleri, ο οποίος άρχισε να ζητά χρήματα με τον εκβιασμό ότι θα τα αναφέρει στην αστυνομία.

Φοβούμενος τον εκβιασμό της SA, ο Durmuş Kaya δεν μπορούσε να το αντέξει πλέον και παραδόθηκε στην αστυνομία και ομολόγησε τα πάντα.

Ο Murat Gören, ο οποίος συνελήφθη μετά τον Sevil İleri και τον Durmuş Kaya, παραδέχτηκε επίσης ότι δεν έκανε καμία ενέργεια όταν έμαθε ότι ήταν φίλος της SA αφού έλαβε 2.500 TL για εξάλειψη, και ότι ήταν προσεκτικός προς την SA και δήλωσε ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Ο εισαγγελέας Attila Enver Etkin και οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Fırat Merttürk και Menteş Aziz ήταν παρόντες στην υπόθεση όπου η αντιπροσωπεία του βαρέως ποινικού δικαστηρίου της Λευκωσίας, υπό την προεδρία του Nüvit Gazi, αποτελούμενη από τον ανώτερο δικαστή ifeerife Katip και τον δικαστή Umut İnan. Έχοντας διαβάσει την ετυμηγορία της υπόθεσης, ο γραμματέας ανακοίνωσε ότι έκριναν τους κατηγορούμενους ένοχους για τις υποθέσεις που ασκήθηκαν εναντίον τους και τους καταδίκασαν. Ο ανώτερος δικαστής Şerife Katip επεσήμανε ότι για εγκλήματα κατά της ζωής και της υγείας, θα πρέπει να δοθούν αποτρεπτικά εγκλήματα ανάλογα με τα εγκλήματα που διαπράττονται προς το δημόσιο συμφέρον.

Ο υπάλληλος σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι ευνόησαν να παραιτηθούν αφού συμφώνησαν να σκοτώσουν την SA, τον καταγγέλλοντα.

Αναφερόμενος σε όλα τα ζητήματα κατά της εύνοιας των κατηγορουμένων, ο γραμματέας δήλωσε ότι τους καταδίκασε σε φυλάκιση 9 μηνών.

Source