Έκαναν δράση με 100 μαχητικά αεροσκάφη και UAV στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Ενώ οι τελικές προετοιμασίες για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα την Τετάρτη γίνονται στην Αθήνα, σήμερα η πολυεθνική άσκηση Iniohos 21, στην οποία θα συμμετάσχουν σχεδόν 100 πολεμικά αεροπλάνα, έχει ξεκινήσει σε μια ευρεία περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου .

7 ΧΩΡΕΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΕ 100 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ UAV

Στην Ελλάδα, περισσότερα από 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16, Mirage και F-4, τα αεροσκάφη ΗΠΑ 16 F-16, 2 αεροσκάφη και 1 UAV τύπου MQ-9, Γαλλία 11 Rafale και Mirage κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα οποία θα διαρκέσουν έως τις 22 Απριλίου Ισραήλ 6 F-16, 6 F-15 και 1 εφοδιαστικά αεροσκάφη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 6 F-16 μαχητικά αεροσκάφη, Ισπανία 6 F-18 μαχητικά αεροσκάφη, Ελληνοκύπριος 1 AW-130 τύπου που παρευρίσκονται με ελικόπτερο.

Το Iniohos 21, που σχεδιάστηκε από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, κατασκευάστηκε από το Ελληνικό Ναυτικό. “Lelaps (τυφώνας)” Θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την άσκηση.

Στο Iniohos 21, θα εφαρμοστούν σενάρια αντεπίθεσης, άμυνας, ανίχνευσης, αναζήτησης και διάσωσης και προσδιορισμού στόχων.

Η άσκηση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας. Αν και δεν επιβεβαιώθηκε, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης Iniohos 2019, “παράλυση των εχθρικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας” Υποστηρίχθηκε ότι το σενάριο καταστροφής αμυντικών συστημάτων όπως το S-400 μελετήθηκε στο πλαίσιο της εκπαίδευσης (SEAT).

ΠΗΓΗ: HÜRRİYET NEWSPAPER / YORGO KİRBAKİ

.Source