Έκπτωση στην τιμή του εμφιαλωμένου αερίου

πανό61

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Erhan Arıklı ανακοίνωσε ότι έγινε έκπτωση 5 TL στις τιμές του εμφιαλωμένου αερίου Με αυτήν την απόφαση, η τιμή του εμφιαλωμένου αερίου μειώθηκε στα 85 TL.
Ο Arıklı, σε γραπτή δήλωση μέσω του Υπουργείου Τύπου του Υπουργείου, είπε: «Από την πρώτη ημέρα που διορίσαμε το Υπουργείο, επιτύχαμε τον πρώτο καρπό της προσπάθειάς μας να μειώσουμε την τιμή της αγοράς παρέχοντας έκπτωση 5 TL στις τιμές του εμφιαλωμένου αερίου».
Εξηγώντας ότι βλέπουν τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που πρέπει να λύσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως ζητήματα που πρέπει να λύσουν, ο Arıklı δήλωσε ότι συνεχίζει να λέει και να κάνει τα ίδια πράγματα κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης όπως και στην περίοδο της αντιπολίτευσης.
“Γνωρίζουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε και να συντονίσουμε σε μια τόσο δύσκολη διαδικασία”, δήλωσε ο Arıklı, προσθέτοντας ότι η επίλυση των προβλημάτων σε θέματα που έχουν παραμεληθεί και αναβληθεί για χρόνια θα απαιτήσει χρόνο.
“ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ”
Τονίζοντας ότι γνωρίζουν πολύ καλά γιατί ήρθαν στην κυβέρνηση και τι θέλουν να κάνουν, ο Arıklı συνέχισε ως εξής:
«Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τα προπαρασκευασμένα έργα μας με αποφασιστικότητα. Οι προσπάθειες ορισμένων επιχειρηματιών στην αγορά, που βρίσκονται στην ατζέντα μας, να αποτρέψουν τις αρνητικές συνέπειες από την υπερβολική τιμολόγηση και να προστατεύσουν την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων τους εκτρέπονται σκόπιμα από ορισμένους κύκλους. Με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελα να το εξηγήσω ξανά. δεν μπορούμε να έχουμε πρόβλημα με επιχειρηματίες που κερδίζουν τα προς το ζην μέσω συναλλαγών. Συνεργαζόμενοι με αυτούς τους κύκλους, θέλουμε πραγματικά να καταπολεμήσουμε τα στοιχεία που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά.
“Συνεχίστε να πολεμήσετε με αυτούς που βλέπουν την κρίση ως διαδικασία βελτίωσης του κέρδους”
Ο Arıklı τόνισε ότι οι αγώνες με εκείνους που εκμεταλλεύονται την πανδημία και βλέπουν αυτήν την κρίση ως διαδικασία αύξησης του κέρδους θα συνεχιστούν όσο βρίσκονται στην εξουσία και είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο ότι η αμοιβαία κατανόηση και τα προβλήματα που προκύπτουν στις συναντήσεις με το Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις μπορούν να συζητηθούν σε βάθος. εκφράζεται.
«Τώρα είναι καιρός να κάνουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με μη κυβερνητικές οργανώσεις στο δημόσιο και οικονομικό τομέα. Είδα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό και ορθολογικό μυαλό σε αυτόν τον τομέα και ήμουν πολύ χαρούμενος »είπε ο Arıklı:
«Η πρώτη μας προσπάθεια να βρούμε αυτό το κοινό και λογικό μυαλό προς όφελος της κοινωνίας έχει γίνει πραγματικότητα. Η σοβαρή αύξηση των τιμών εμφιαλωμένου φυσικού αερίου τον περασμένο μήνα λόγω των κανονικών συνθηκών της αγοράς άρχισε να επιβαρύνει τα έξοδα κουζίνας πολλών οικογενειών σε μια τέτοια στιγμή.
Χάρη στην πολύ θετική και συνεργατική τους στάση στις συναντήσεις μας με εισαγωγείς και εταιρείες διανομής, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο ”
“ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ”
Σημειώνοντας ότι οι εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου εγκατέλειψαν ορισμένα από τα κέρδη τους και μείωσαν τις τιμές εμφιαλωμένου φυσικού αερίου κατά 5 TL, ήταν μια πολύ σημαντική αφοσίωση που έγινε εκείνη τη στιγμή, και πρόσθεσε ότι από το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, το εμφιαλωμένο αέριο θα πωληθεί για 85 TL.
Εξηγώντας ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη σταθερότητα των τιμών σε περίπτωση που οι χρηματιστηριακές τιμές και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν αυξηθούν σημαντικά, ο Arıklı ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη μείωση της τιμής του εμφιαλωμένου φυσικού αερίου και εξέφρασαν την επιθυμία του να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία για λογαριασμό του λαού.

Source