Έκρηξη βόμβας εκτός ιατρικού κέντρου στην πρωτεύουσα Κύπρου Λευκωσία | αρχείο, Κύπρος, γενικές ειδήσεις

Χωρίς αξίωση ευθύνης ή προφανές κίνητρο, μια υψηλή εκρηκτική βόμβα έπεσε έξω από ένα ιατρικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Κύπρου Λευκωσία, η οποία πυροδότησε φωτιά εκεί μετά την έκρηξη περίπου στις 1:30 π.μ. στις 28 Δεκεμβρίου.

Πρόσθετες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε έξω από το Ιατρικό Κέντρο Dikteon στο Στρόβολο, δήλωσε η Καθημερινή Κύπρου, με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου να προσθέτει ότι οι πυροσβέστες στάλθηκαν για να ελέγξουν τη φωτιά.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είχε τοποθετηθεί μια υψηλή εκρηκτική συσκευή στην είσοδο του κτηρίου που ανήκε σε ένα 47χρονο άνδρα, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε, ανέφερε το έγγραφο.

Πλάνα κάμερας ασφαλείας από την περιοχή αναμενόταν να παρέχουν περισσότερες ενδείξεις σε αξιωματούχους που ανέφεραν ότι το τμήμα ποινικής έρευνας του αστυνομικού τμήματος ερευνά, αλλά δεν προσέφερε κανένα λόγο για την έκρηξη.

Υπήρξε ένταση στο νησί σχετικά με τις κλειδαριές που στοχεύουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19 με κάποιες αναστάτωση για το ότι δεν επιτρέπεται να ανοίγουν κατά καιρούς μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

.Source