«Έκρηξη» Τραμπ στον αμυντικό προϋπολογισμό. “Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι επίσης οδυνηροί.”

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε θυμωμένα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο λόγος είναι ότι απειλεί να παρακάμψει το βέτο του στον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας για το S-400

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα έναν νέο γύρο διαμαρτυριών εναντίον των Ρεπουμπλικανών ηγετών, αποκαλώντας τους «θλιβερούς» και προκαλώντας νέα αναταραχή στο στρατόπεδο του καθώς πλησιάζει η αποφασιστική επανεκλογή δύο γερουσιαστών.

Ο πρώην επιχειρηματίας εξέφρασε την απογοήτευσή του εγκαταλείποντας την πόλη Mar-a-Lago της Φλόριντα, πριν παίξει ξανά γκολφ, δημοσιεύοντας ορισμένα ναρκωτικά στο Twitter. Ο λόγος για τον θυμό του. Η πιθανότητα το Κογκρέσο να παρακάμψει το προεδρικό βέτο που έχει επιβάλει στον αμυντικό προϋπολογισμό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του για πρώτη φορά.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε συντριπτικά (322-87) τη Δευτέρα για να απορρίψει το βέτο του Τραμπ για ένα αμυντικό νομοσχέδιο 740,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου 100 Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στράφηκαν εναντίον του προέδρου. Η Γερουσία, η οποία ενέκρινε τον αμυντικό προϋπολογισμό με συντριπτική πλειοψηφία, μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κοινοβουλίου. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας Μιτς ΜακΚόνελ ανακοίνωσε ότι η νέα ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη.

“Η ασθενώς κουρασμένη ηγεσία των Ρεπουμπλικανών θα μας επιτρέψει να εγκρίνουμε έναν κακό αμυντικό νόμο”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. Στη συνέχεια επανέλαβε τις θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες αναφέρθηκε αρνούμενος την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. “Η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επιλέγει την πορεία της λιγότερης αντίστασης. Οι ηγέτες μας (όχι εγώ, φυσικά) πονάμε. “Το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν είναι να χάσουν.”

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος εξακολουθεί να είναι δημοφιλής Ρεπουμπλικανός ψηφοφόρος, συνόδευσε το αξίωμά του με εκτεταμένες απειλές για τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του κόμματός του. “Υστερόγραφο. Επέλεξα πολλούς γερουσιαστές անդամ μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Νομίζω ότι ξέχασαν. “

Ο David Perdin և Kelly Lefler προφανώς δεν θα τον αφήσει να ακούσει. Δύο Ρεπουμπλικανικοί γερουσιαστές αγωνίζονται για επανεκλογή στις 5 Ιανουαρίου στη Φλόριντα. Αυτές οι δύο θέσεις θα κρίνουν την ισορροπία κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν. Εάν οι Δημοκρατικοί (Rafael Warnock και John von Osoff) κερδίσουν, το Δημοκρατικό Κόμμα θα ανακτήσει τον έλεγχο της Γερουσίας, επιτρέποντας στον Μπάιντεν να ακολουθήσει την πολιτική που θέλει χωρίς να διαπραγματεύεται με την αντιπολίτευση κάθε φορά.

Στα χαρτιά, οι Ρεπουμπλικάνοι ξεκινούν από μια πιο ευνοϊκή θέση, αλλά η στάση του Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες ανησυχεί το κόμμα. Η συνεχιζόμενη πρόκληση του προέδρου για το εκλογικό σύστημα θα μπορούσε να υπονομεύσει την κινητοποίηση των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων στη Γεωργία. Πολλοί στο Συντηρητικό στρατόπεδο ανησυχούν για αυτήν τη στρατηγική της καμένης χώρας του 45ου προέδρου, λιγότερο από ένα μήνα μετά την αποχώρηση.

“Ο ναρκισσισμός του κ. Τραμπ δεν είναι καινούργιος. “Αλλά αν οι Ρεπουμπλικάνοι χάσουν τις δύο έδρες τους στη Γεωργία – η πλειοψηφία στη Γερουσία, οι Ρεπουμπλικάνοι σε ολόκληρη τη χώρα θα γνωρίζουν ότι πρέπει να ευχαριστήσουν τον Τραμπ για την αύξηση των φόρων το 2021 (υπό τον Joe Biden)”, έγραψε το Wall Street Journal στο κύριο άρθρο του.

Η New York Post, η οποία υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του πλούσιου με την πάροδο των ετών, άλλαξε επίσης γνώμη, στην πρώτη σελίδα της Κυριακής, ζήτησε να τερματιστεί αυτή η “λυπημένη κωμωδία”.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source