Έλαβαν το εμβόλιο “Σήμερα είναι σταθμός” για τον Ιωάννου Κυριακίδου

Οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, εφαρμόζονται πρακτικά στην ταυτόχρονη έναρξη των εμβολίων COVID-19 σε 27 κράτη μέλη της ΕΕ, τόνισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. , μιλώντας στην τελετή λήψης των πρώτων δόσεων εμβολίου Pfizer-BioNTech.

“Οι υπόλοιπες προσπάθειες της Ευρώπης στον κόσμο για να ξεπεραστεί αυτή η τεράστια κρίση υγείας είναι ένα ορόσημο σήμερα. «Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία, αποκαθιστώντας την ηθική μας ότι πηγαίνουμε στο τέλος αυτού του υπέροχου μονοπατιού που ζούμε όλη αυτή την ώρα», δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

“Αύριο, η έναρξη των εμβολιασμών σε όλα τα κράτη μέλη είναι η αρχή του τέλους των προσπαθειών, αλλά όχι το τέλος. Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων θα είναι μικρή τους επόμενους μήνες, αλλά σταδιακά θα αυξηθεί με την έγκριση άλλων εμβολίων.

“Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο στην Κύπρο για άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και από επαγγελματίες υγείας, θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι είχαν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν το επιθυμούσαν. “Το εμβόλιο είναι σήμερα το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για την καταπολέμηση της επιδημίας, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τον κόσμο να έρθει και να εμβολιαστεί”, είπε.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία της Επιτρόπου Υγείας, κ. Στέλλα Κυρακίδου, για τις προσπάθειές της համատեղ να προμηθεύσει από κοινού εμβόλια και ευχαρίστησε την κυβέρνηση, εξ ονόματος όλων των Κυπρίων, για όλες τις πρωτοβουλίες της για την ίση παράδοση του εμβολίου COVID-19 σε όλα τα κράτη μέλη. : “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ιωάννου.

Από την πλευρά της, η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία της για σήμερα, καθώς την περιέγραψε «έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια για το COVID-19, έχουμε την πρώτη πίστωση σε όλα τα κράτη μέλη». Σε 27 πολιτείες. “Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη · είναι ευρωπαϊκή ώρα.”

Συνεχίζοντας, η κυρία Κυρακίδου δήλωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, “έως ότου εμβολιάσουμε την πλειοψηφία του πληθυσμού, έτσι ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε προσεκτικά στην καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και καλή χρονιά. ”

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Κύπρου-Μάλτας Pfizer κ. Ο Κυριάκος Μικελής χαρακτήρισε σήμερα μια σημαντική ημέρα, καθώς η ταυτόχρονη παράδοση εμβολίων Pfizer-BioNTech σε όλες τις χώρες της ΕΕ “είναι ένα σημαντικό γεγονός για την καταπολέμηση της πανδημίας.” Πρόσθεσε ότι με την άφιξη των εμβολίων δημιουργούνται συνθήκες για “σταδιακή εξομάλυνση. , διότι, τουλάχιστον για εμάς στην Pfizer, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη των ανθρώπων և επιστήμη և τεχνολογίας, και όσον αφορά τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η διακρατική συνεργασία ΕΕ-ΕΕ Pfizer- Δημιουργεί ένα αισιόδοξο μήνυμα για τόσο μεγάλες βιοφαρμακευτικές εταιρείες, τόσο για την καταπολέμηση της επιδημίας όσο και για την επιστροφή στην κανονική μας κατάσταση. “

Source