Έλεγε ότι είμαι από το Sapancalı, ο πρώην πρύτανης METU Ahmet Acar πέθανε – Η ζωή στο Sakarya

Πρώην Πρύτανης Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής (METU) καθηγητής Dr. Ο Αχμέτ Ακάρ έχασε τη ζωή του. Αναφέρεται ότι ο Acar πέθανε ως αποτέλεσμα καρδιακής προσβολής. Καθηγητής Δρ. Ο Αχμέτ Ακάρ συνήθιζε να παρουσιάζεται ως Σακαρυλί και Σαπανάλλι κατά τη διάρκεια της υγείας του.

Ένα μήνυμα συλλυπητηρίων δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό Twitter της METU:

“Χάσαμε τον αξιότιμο καθηγητή μας, καθηγητή Dr. Ahmet Acar, ο οποίος είχε πολύτιμη συμβολή στην ανάπτυξη του πανεπιστημίου μας και υπηρέτησε ως Πρόεδρος του METU μεταξύ του 2008 και του 2016. Ευχόμαστε το έλεος στον αξιότιμο καθηγητή μας που πέθανε, και τα συλλυπητήρια και την υπομονή μας σε όλη την οικογένεια και όλους τους εραστές του.”

Ποιος είναι ο Αχμέτ Ακάρ;
Πρ. Δρ. Ο Ahmet Acar ήταν ο πρύτανης του METU μεταξύ 06.08.2008 – 28.07.2016. Ο Αχμέτ Ακάρ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1949.

Είναι μέλος σχολής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής, Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών, Τμήμα Επιχειρήσεων. Διαλέγει αριθμητικά μοντέλα αποφάσεων, στρατηγική διαχείριση, επιχειρηματικότητα και διαχείριση μικρών επιχειρήσεων.

Έρευνα και ενδιαφέροντα: Στρατηγική διαχείριση και πολιτική επιχειρήσεων, καινοτομία και διαχείριση μικρών επιχειρήσεων και αριθμητικές μέθοδοι λήψης αποφάσεων. Παρείχε υποστήριξη και παροχή συμβουλών σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς.

Υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Προϊστάμενος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πρύτανης της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών και Ιδρυτής Πρύτανης της Βόρειας Κύπρου στο METU.

Ανέλαβε την ευθύνη διεξαγωγής των μελετών Στρατηγικού Σχεδίου METU 2005 – 2010.

το 2008 και το 2012 από την Δημοκρατία της Τουρκίας Abdullah Gul Middle East Technical University METU διορίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως πρύτανης.

Source