Έλληνας Αρχιεπίσκοπος ΙΙ. Χρυσόστομος: Ο Ερντογάν είναι αληθινός πατριώτης

έδωσε | Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 – 18:28 | Τελευταία ενημέρωση: 27 12 2020 – 18:28

Αρχιεπίσκοπος Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Νότιας Κύπρου (GASC) II. Ο Χρυσόστομος ανέφερε επίσης τον Πρόεδρο Ερντογάν στην αξιολόγηση του προγράμματος. Ο Χρυσόστομος, ο Τούρκος ηγέτης Ερντογάν, η Ευρώπη της Τουρκίας σήμερα εκδικητικές περιοχές που χρησιμοποιούν φτηνή εργασία για χρόνια έχει χρησιμοποιήσει τη φράση «αληθινός πατριώτης».

Αρχιεπίσκοπος Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Νότιας Κύπρου (GASC) II. Ο Χρυσόστομος έκανε αξιολογήσεις στον ελληνικό τύπο στην ημερήσια διάταξη. Ο Χρίστοστομος δήλωσε σε συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης ότι ήθελε μια λύση δύο κρατών, ότι υποστήριξε αρχικά το ELAM, αλλά αργότερα παραιτήθηκε και ότι ήταν ένας από τους τρεις ιδρυτές του DIKO.

“Το ERDOĞAN ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ”

Μιλώντας στον ελληνικό τύπο, II. Ο Χρυσόστομος, που μοιράζεται τις σκέψεις του για τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρχηγό της Τουρκίας Ερντογάν, σήμερα η Ευρώπη της Τουρκίας εκδικητικές περιοχές που χρησιμοποιούν φτηνή εργασία για χρόνια έχει χρησιμοποιήσει τη φράση «αληθινός πατριώτης».

ΔΑΠΑΝΩ 50 ΧΙΛΙΑ ΛΙΡΑ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΟΧΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΙΙ. Ο Χρυσόστομος, υπενθυμίζοντας την ομολογία του ότι ξόδεψε 50 χιλιάδες κυπριακές λίρες για να υποστηρίξει φιλανθρωπία στα δημοψηφίσματα του σχεδίου Ανάν το 2004, όταν ρωτήθηκε πού έδωσε αυτά τα χρήματα, είπε: Υπήρχε μια ομάδα που ενδιαφερόταν να βάλει αφίσες για να καθοδηγήσει τους ανθρώπους, κάνοντας αυτό και αυτό. Εκείνη την εποχή, ένας δημοσιογράφος ήρθε κουνώντας ένα αντίγραφο επιταγής 50.000 λιβρών από την Αρχιεπισκοπή. Ένας λογιστής το είχε δώσει. Ήμουν ακόμα ο Μητροπολίτης Πάφου και αυτός (δημοσιογράφος) ήθελε να αποκαλύψει και την Αρχιεπισκοπή και εγώ. Μόλις συνειδητοποιήσω τι είναι, αυξάνοντας τη φωνή μου και χτυπώντας τη γροθιά μου στο τραπέζι, η Εκκλησία έχει 2-3 δισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία. Όλη η περιουσία του είναι για την πατρίδα. Ακούς? Φώναξα, έφυγα χωρίς να πω ούτε λέξη

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΙΙ. Σας είπε ο Χρυσόστομος ότι δεν ήθελε να ανοίξουν τα οδοφράγματα, αναφερόμενος στον πρώην Έλληνα ηγέτη Τάσο Παπαδόπουλο; Δεν ήθελα στην ερώτηση. Δεν το ήθελε πραγματικά. Ήξερε ότι θα μας προκαλούσε προβλήματα και πρόσθεσε: Όταν οι άνθρωποι φώναζαν, ας πούμε όχι στην Ευρώπη, έκανα μια δήλωση και είπα όχι για ενήλικες, όχι για ανηλίκους. Έγινε Πρόεδρος το 2003. Είπε ότι το εξήγησα. Από την άλλη πλευρά, II. Πώς θα εξηγούσατε τη μη απάντηση στον Χριστόστομο, που δόθηκε στο δημοψήφισμα του 2004 Ανάν; Διαπιστώθηκε ότι χάσαμε την ερώτηση. Η Κύπρος φεύγει. Η Κυπριακή Δημοκρατία φεύγει. Οι Βρετανοί είναι κακοί. Έδωσαν αυτήν την αναπηρία ανεξαρτησία και σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να καταστρέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία όποτε το ήθελαν.

.Source