Έλληνας δημοσιογράφος εγκλήματος σκοτώθηκε από μοτοσικλετιστές

αστυνομικός μπλοκάρει το δρόμο όπου ο Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε θανάσιμα στον Άλιμο της Αθήνας

Ένας αστυνομικός μπλοκάρει το δρόμο όπου ο Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε θανάσιμα στο προάστιο του Άλιμου της Αθήνας

Δύο ένοπλοι σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εξέχοντα Έλληνα δημοσιογράφο εγκλήματος κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, δήλωσε η αστυνομία.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, βετεράνος δημοσιογράφος για ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό STAR TV, ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό για την κάλυψη του νόμου και της τάξης και των ιστοριών της αστυνομίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτέλεια Πελώνη είπε ότι η δολοφονία «μας συγκλόνισε όλους».

«Οι αρχές ήδη ερευνούν για να συλλάβουν τους δράστες και να τους φέρουν στη δικαιοσύνη», είπε.

Η αστυνομία είπε ότι ο Καραϊβάζ πυροβολήθηκε νωρίς την Παρασκευή το απόγευμα από δύο άτομα σε μια μοτοσικλέτα που πυροβόλησε πολλούς γύρους κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο, στα νότια της Αθήνας. Συλλέχθηκαν δώδεκα κουκκίδες από τη σκηνή, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για πιθανό κίνητρο για πυροβολισμούς την Παρασκευή, ωστόσο η αστυνομία είπε ότι ο φόνος είχε σαφώς σχεδιαστεί προσεκτικά.

«Ήταν μια επαγγελματική επιτυχία», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας του επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Source