Έλληνας δημοσιογράφος εγκλήματος σκοτώθηκε από μοτοσικλετιστές

Δύο ένοπλοι με μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εξέχοντα Έλληνα δημοσιογράφο εγκλήματος κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή το βράδυ, ανέφερε η αστυνομία.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, βετεράνος δημοσιογράφος για ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό STAR TV, ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό για την κάλυψη του νόμου και της τάξης και των ιστοριών της αστυνομίας.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για πιθανό κίνητρο για πυροβολισμούς την Παρασκευή, ωστόσο η αστυνομία είπε ότι ο φόνος είχε σαφώς σχεδιαστεί προσεκτικά.

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια περιφρόνητη, δειλή πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen σε ένα tweet.

«Η Ευρώπη σημαίνει ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου μπορεί να είναι το πιο ιερό από όλα. “

Η αστυνομία είπε ότι ο Καραϊβάζ πυροβολήθηκε νωρίς την Παρασκευή το απόγευμα από δύο άτομα σε μια μοτοσικλέτα που πυροβόλησε πολλούς γύρους κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο, στα νότια της Αθήνας. Συλλέχθηκαν τουλάχιστον 12 περιβλήματα από τη σκηνή, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

«Ήταν μια επαγγελματική επιτυχία», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας του επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης,

Η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Αριστοτέλεια Πελώνη είπε ότι η δολοφονία «μας συγκλόνισε όλους».

«Οι αρχές ήδη ερευνούν για να συλλάβουν τους δράστες και να τους φέρουν στη δικαιοσύνη», είπε.

(Reuters)

Source