Έλληνας δημοσιογράφος που ισχυρίζεται ότι ο Αναστασιάδης “κερδίζει εισόδημα από το πρόγραμμα υπηκοότητας” παραιτείται

Διαφήμιση

NICOSIA (AA) – Ο Ανδρέας Πάρασος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Καθημερινή που εκδίδει στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GCASC), δήλωσε στη γωνία του ότι ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης “πήρε το σφυγμό για λύση δύο κρατών” και “κέρδισε έσοδα από την ιθαγένεια για το επενδυτικό πρόγραμμα” ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε αφού έγραψε.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στον Πολίτη και σε άλλες ελληνικές εφημερίδες, ο Parashos κλήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Αναστασιάδη για τη στήλη του στις 10 Ιανουαρίου 2021 στην επιστολή παραίτησης προς τους ιδιοκτήτες εφημερίδων “Δημήτρης-Χρίστι Λοττίδη” και ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε επειδή δεν θα το δεχόταν.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Parashos ισχυρίστηκε στην επιστολή του της 10ης Ιανουαρίου ότι όλα όσα έγραψε για τον Αναστασιάδη βασίστηκαν στις ομολογίες που του έκανε ο Αναστασιάδης σε ένα χώρο ψυχαγωγίας στην Αθήνα, αν και δεν ανέφερε στο άρθρο του, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, και άλλοι άνθρωποι ήταν επίσης εκεί τη στιγμή της εξομολόγησης του Αναστασιάδη.

Στην εν λόγω στήλη, ο Parashos σημείωσε ότι σε ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας, ο Αναστασιάδης είπε ότι “καταλαβαίνει ότι το πρόγραμμα υπηκοότητας για χρήματα είναι το κοτόπουλο που βάζει χρυσό και ότι το πρόγραμμα φέρνει 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στη δικηγορική του εταιρεία” και ότι “μεταφέρει αυτά τα χρήματα στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικό αεροπλάνο”. .

– “Ένιωσε τον παλμό στη λύση δύο καταστάσεων”

Ο Parashos, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Αναστασιάδης δεν έλαβε λύση στο “Maraş and Güzelyurt στο Mont Pelerin, και στο Crans Montana”, είπε ότι ο Αναστασιάδης εξετάζει τον παλμό της λύσης των δύο κρατών από το 2017 και ότι ο Αρχιεπίσκοπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Αρχιεπίσκοπος Υπενθύμισε ότι είπε ότι θα προσπαθήσει να πάρει την έγκριση του “και το έγραψε το 2018.

Ο Parashos ισχυρίστηκε ότι, μετά τη στήλη, οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας τους είχαν τηλεφωνήσει και απείλησαν να μηνύσουν τον Αναστασιάδη.

Αναφέροντας ότι οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων έστειλαν e-mail στον Αναστασιάδη χωρίς να τον ενημερώσουν και δεσμεύθηκαν να ζητήσουν συγνώμη για το άρθρο, ο Parashos δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Parashos δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας “παραιτήθηκαν για να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια και την τιμή τους” επειδή ενεργούσαν κατ ‘αυτόν τον τρόπο, φοβούμενοι ότι θα μηνυθούν αντί να υπερασπιστούν τον αρχισυντάκτη και την τιμή της εφημερίδας.

.Source