Έλληνες πολιτικοί, ο Dendias “έχει δίκιο ακόμα κι αν υπερβαίνει το διπλωματικό πλαίσιο”

Ο Φιλελεύθερος, στην έκθεσή του με τίτλο «Συμπεριφορά σαν νταής γειτονιάς… Μεγάλη ικανοποίηση με τους Dendias σχετικά με τη συνάντηση με τον Çavuşoğlu», διαβίβασε τις αξιολογήσεις των πολιτικών κομμάτων σχετικά με τα γεγονότα στη συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού, “Η Τουρκία ενεργεί σαν ο εκφοβιστής της γειτονιάς, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είχε δίκιο να αντιδράσει”, ισχυρίστηκε, όλα τα άλλα μέρη συμμερίστηκαν αυτήν την εκτίμηση.

Το «αυτόνομο περιφερειακό πριόνι της Τουρκίας, η γειτονιά που έχει τη νοοτροπία του εκφοβισμού και νόμιζε ότι θα μπορούσε να ενεργήσει με ευχαρίστηση, όπως όλοι υποστηρίζουν» προτείνει ο Κυπριανού, «ξεπερνά το διπλωματικό πλαίσιο Αν και η αντίδραση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών είναι σωστή», είπε, προσθέτοντας :

“Αυτό αποκάλυψε ότι η Τουρκία και η Κύπρος επίλυση των προβλημάτων που συζητήθηκαν δεν δέχθηκαν το αίτημα ζητώντας να βρω το σωστό. Δεν έχουμε αμφιβολίες ότι θα έχουμε πρόβλημα, αλλά υπάρχει άλλος τρόπος; Το Κυπριακό δεν έχει επιλυθεί, θα έχουμε σύνορα 180 χλμ με την Τουρκία. “

Ο Πρόεδρος της DİKO Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση του Çavuşoğlu ως «προκλητική» και περιέγραψε τις δηλώσεις του σχετικά με τον Dendias ως «δημοσιογράφο την παραμονή της πενταμερούς διάσκεψης», είπε, «Ως DIKO, χαιρετίζουμε τη στάση της Ελλάδας μέσω του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Dendias» .

Ο Πρόεδρος του ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος συγχαίρει χθες τον Νίκο Δένδια για «επιδεικνύοντας έντιμη και εθνική στάση ενάντια στην τουρκική πρόκληση κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα».

Η Συμμαχία Πολιτών συγχαίρει τους Dendiası για το ότι «έλαβε τιμητική στάση απαντώντας σε όλες τις προκλήσεις του Çavuşoğlu». Η Τουρκία «δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από αυτό το είδος προσέγγισης», το κόμμα ισχυρίζεται ότι «ως εκ τούτου, είμαστε ευτυχείς να κινηθούμε από τόπο για να παραβιάσουμε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών», είπε.

Η DIPA είπε, “Ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε πλήρως τις διατριβές της Άγκυρας”.

.Source