Έμεινε έγκυος για δεύτερη φορά ενώ ήταν έγκυος, είχε 2 παιδιά

Μια 39χρονη γυναίκα στην Αγγλία έμεινε έγκυος σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και γέννησε ταυτόχρονα δύο παιδιά. Η κατάσταση που ονομάζεται «υπερπληθυσμός» στην ιατρική βιβλιογραφία έχει παρατηρηθεί σε 10 άτομα το πολύ μέχρι σήμερα.

Η Ρεμπέκα Ρόμπερτς και η 43χρονη Rhys Weaver, που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαν το πρώτο τους μωρό με το όνομα Νώε, και εμφανίστηκαν σε υπερήχους την 7η και 10η εβδομάδα.

Αλλά ένας υπέρηχος στις 12 εβδομάδες έδειξε ότι ο Νώε έχει μια απροσδόκητη μικρότερη αδερφή. Ονομάστηκε επίσης Rosalie.

Αρχικά, η Ρεβέκκα και ο Ρις ανησυχούσαν για την ανάπτυξη του δεύτερου μωρού στη μήτρα, και ανησυχούσαν ότι το να είναι πίσω από τον αδερφό της θα μπορούσε να επηρεάσει την υγεία της κατά τη γέννηση.

Και τα δύο μωρά που γεννήθηκαν από καισαρική το Σεπτέμβριο του 2020 τέθηκαν υπό επιτήρηση σε ξεχωριστές μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών. Η Rosalie γεννήθηκε σε 1 κιλό 100 γραμμάρια 95 ημέρες. Ο Νώε, ο οποίος γεννήθηκε 2 κιλά, ήταν σε εντατική φροντίδα για τρεις εβδομάδες.

“Σαν να κερδίζεις τη λοταρία”

«Έμεινα έγκυος όταν ήμουν ήδη έγκυος, ήταν απολύτως τρελό. Επειδή δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά συνέβη, είναι όμορφο, είναι σαν να κερδίζεις τη λαχειοφόρο αγορά», λέει η Ρεμπέκα.

Είναι πολύ σπάνιο να μείνετε έγκυος ενώ ήδη έχετε ένα μωρό, που αναφέρεται ως υπερπληθυσμός. Σε μια μελέτη του 2008, βρέθηκαν λιγότερες από 10 καταγεγραμμένες περιπτώσεις παγκοσμίως.

Οι γιατροί σημείωσαν ότι η Ρεβέκκα έμεινε έγκυος σε απόσταση περίπου τριών εβδομάδων.

Ο πατέρας Rhys είπε, «Ήμουν πολύ χαρούμενος που έχω μόνο ένα παιδί, αλλά έχοντας τα δίδυμα το έκανε ακόμα πιο ευτυχισμένο. Η Ρεβέκκα έκανε κάποια έρευνα και συνειδητοποιήσαμε πόσο μοναδικοί και τυχεροί ήμασταν». λέει.

Ο Νώε, ο οποίος είναι περίπου 7 μηνών σήμερα, είναι ακόμα μπροστά από τη Ρόσαλι, αλλά ο Ρις λέει ότι αισθάνεται πιο άνετα σήμερα: “Είναι λίγο στρατιώτης. Έχει τη δική του μικρή προσωπικότητα, αλλά δεν έχω καμία ανησυχία.”

Τι είναι η υπερδιέγερση;

Η κατάσταση της εγκυμοσύνης ξανά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ονομάζεται υπερπληθυσμός. Υπό κανονικές συνθήκες, μόλις η γυναίκα μείνει έγκυος, το αυγό σταματά να σταματά και το σώμα αποτρέπει μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

Καθώς η εγκυμοσύνη συνεχίζεται, δεν υπάρχει νέα εγκυμοσύνη, αλλά στην περίπτωση της υπερδιέγερσης, οι ωοθήκες παράγουν ένα άλλο ωάριο που μπορεί να γονιμοποιηθεί.

Και οι δύο εγκυμοσύνες γυναικών συμβαίνουν μέσω γονιμοποίησης από διαφορετική σεξουαλική επαφή. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μωρά γεννιούνται σε διαφορετικά μεγέθη και βάρη.

Δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστό γιατί συμβαίνει η υπερπληθυσμός.

Η εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να παρατηρηθεί σε ζώα όπως ποντίκια, καγκουρό, κουνέλια και πρόβατα.

.Source