Έμφαση στην αλληλεγγύη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας από το Çavuşoğlu

Η σύνοδος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) 46 του τμήματος υψηλού επιπέδου Cavusoglu κατά την ομιλία του στη βιντεοδιάσκεψη, μέρος του Kovid-19 της Τουρκίας για να πολεμήσει, είπε ότι 157 χώρες και 12 βοήθησαν διεθνείς οργανισμούς.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΕΝΤΟΣ

Υπενθυμίζοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK σκότωσε 13 αθώους πολίτες στο βόρειο Ιράκ πριν από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Çavuşoğlu είπε, “Και ο κόσμος παρέμεινε σιωπηλός ξανά. Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε αυτήν την απειλή χωρίς διεθνή αλληλεγγύη και με τα υφιστάμενα διπλά πρότυπα. Το PKK, YPG, DAESH και FETÖ. «Ως χώρα που θυσιάζει τους αθώους της σε τρομοκρατικές ομάδες, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η τρομοκρατία δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογία».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΨΗ

Τα σύνορα του ΟΗΕ με τη Συρία συνορεύουν με τους μοναδικούς διαδρόμους ανθρωπιστικής βοήθειας που διέρχονται από την Τουρκία και αυτός ο διάδρομος ακόμη και ο Κάβουσογλου σημείωσε ότι δέχτηκε επίθεση, “Αυτή η βοήθεια είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί. Ως χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο, σεβόμαστε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας και ιδιοκτησία σπιτιού Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όσων κάνουμε. Ωστόσο, ανησυχούμε βαθιά για τη συνεχή πρακτική προώθησης που έχει γίνει στα μάτια της ΕΕ και του FRONTEX (Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της Ευρωπαϊκής Ένωσης), “αυτός είπε.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

Τονίζοντας ότι παρά το ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για λύση, ο Τουρκοκύπριος λαός εξακολουθεί να υφίσταται απάνθρωπα εμπάργκο και άδικη απομόνωση, δήλωσε ο Çavuşoğlu, “Παρά τις πιέσεις αυτές, οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα δικά τους κράτη που λειτουργούν ως ζωντανή δημοκρατία”. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν είναι πλέον βιώσιμο και αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την ειρήνη Κάβουσογλου, η Τουρκία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες ειρήνης και ευημερίας που βασίζονται στην περιφερειακή ιδιοκτησία στον Νότιο Καύκασο.

2 ΝΕΑ ΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ Αφρική

Μιλώντας στην εναρκτήρια συνάντηση της Αφρικανικής Περιφερειακής Συνόδου Επισκόπησης με τίτλο “Από την Κωνσταντινούπολη στη Ντόχα – Προς μια Συνεργασία Νέας Δεκαετίας για τις ΛΑΧ” στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την 5η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών (ΛΑΧ) για την 5η Διάσκεψη Cavusoglu , Η Τουρκία συνεχίζει να αυξάνει την παρουσία της στην Αφρική. Οι διπλωματικές μας αποστολές σε ολόκληρη την ήπειρο έχουν αυξηθεί από 12 σε 42 από το 2002. Οι πρεσβείες μας θα ανοίξουν στο Τόγκο και τη Γουινέα Μπισάου στο εγγύς μέλλον ».

.Source