Ένας άλλος διάσημος Έλληνας ηθοποιός στο κατώφλι του εισαγγελέα ως ύποπτος για βιασμό

Η εισαγγελία ερευνά μια άλλη σοβαρή υπόθεση φερόμενου βιασμού στο θέατρο. Σύμφωνα με την καταγγελία, το έγκλημα συνέβη το 2020.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ένας διάσημος ηθοποιός που ερευνάται για το έγκλημα του βιασμού, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία εναντίον του, διέπραξε το 2020. Στην πραγματικότητα, η έρευνα βασίζεται στις ίδιες πληροφορίες: Ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί, είναι πολύ πιθανό ο ελεγχόμενος ηθοποιός να κληθεί ύποπτος βιασμού;

Αυτή η υπόθεση βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα εδώ και αρκετό καιρό.

Ταυτόχρονα, το εισαγγελέα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνας για έναν άλλο ηθοποιό, Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς το μόνο που απομένει είναι ο γνωστός κωμικός να δώσει τις αγενείς εξηγήσεις του στον εισαγγελέα σχετικά με τρία κοινά εγκλήματα: σοβαρό έγκλημα – δύο βιασμοί – ένας βιασμός.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης διορίστηκε αρχικά από τον εισαγγελέα χθες, αλλά ο ηθοποιός ζήτησε θητεία δύο εβδομάδων. Στην πραγματικότητα, δεν εμφανίστηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα, αλλά ο δικηγόρος του, ο οποίος έλαβε αντίγραφα του φακέλου της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δύο εβδομάδων, ο διάσημος ηθοποιός θα μελετήσει τα υλικά της υπόθεσης για να αναπτύξει τη δική του άμυνα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε από τις τρεις γυναίκες συναδέλφους του στον εισαγγελέα στις δηλώσεις τους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μαρτυρίες μαρτύρων στο φάκελο της υπόθεσης, που επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους κατηγορούμενους εναντίον του ηθοποιού.

Το έγκλημα του βιασμού, για το οποίο ο ηθοποιός κλήθηκε από τον εισαγγελέα, έλαβε χώρα σύμφωνα με το γεγονός ότι το θύμα φέρεται να καταθέτει στον εισαγγελέα το 2008. Η γυναίκα επισκέφθηκε τον ηθοποιό στο θέατρο για να συζητήσει το έργο, στη συνέχεια την επιτέθηκε, σύμφωνα με το παράπονό της, την επιτέθηκε σεξουαλικά.

Όσον αφορά την απόπειρα βιασμού, μια καταγγελία υποτίθεται ότι υποβλήθηκε από μια γυναίκα που αναζητούσε δουλειά το 2010 και η ηθοποιός υποσχέθηκε να παίξει ρόλο στο έργο που ανέβασε. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός την είχε προσκαλέσει στο καμαρίνι του, την κακοποίησε σεξουαλικά χωρίς τη δυνατότητα να φύγει.
επειδή η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Τέλος, όπως ανέφερε το θύμα, η ηθοποιός άνοιξε την πόρτα μπροστά του, απειλώντας πρώτα να τον καταστρέψει.

Στη δεύτερη φερόμενη υπόθεση βιασμού, το θύμα φέρεται να κατέθεσε στο εισαγγελέα ότι είχε συναντηθεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη τον Αύγουστο του 2014 στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητο του ηθοποιού και τον οδήγησε σε αδιέξοδο στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, ανέφερε, ο σύντροφός του προσπάθησε να τον βιάσει, πρώτα πιέζοντας την κεντρική κλειδαριά του αυτοκινήτου του. Στο τέλος, το θύμα κατάφερε να δραπετεύσει σοκ.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέες υποθέσεις έχουν μεταφερθεί στο εισαγγελέα μετά από καταγγελίες του Ελληνικού Συλλόγου Ηθοποιών (SEI), οι οποίες αξιολογούνται.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source