Ένας άλλος θάνατος από κοροναϊό ανακοινώθηκε և … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ένας 84χρονος άνδρας, ο Mahmoud Boral, έγινε δεκτός στη μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρές υποκείμενες ασθένειες χθες και πέθανε στις 19 Ιουνίου, το έβδομο θύμα στα κατεχόμενα εδάφη.

Σύμφωνα με τους επιβαίνοντες, ο Boral είχε καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση, αρρυθμίες και αναπνευστικά προβλήματα.

Δεκαοκτώ νέες περιπτώσεις κοροναϊού αναφέρθηκαν χθες το βράδυ, εννέα από τις οποίες είχαν ως αποτέλεσμα συνολικά 768 δοκιμές στο σπίτι. Δύο άνθρωποι έφτασαν στις κατεχόμενες περιοχές αεροπορικώς, μολύνθηκαν και επτά είχαν επιβεβαιώσει τις επαφές περίπτωσης, οι οποίες ήταν περιορισμένες.

Έντεκα άτομα απολύθηκαν χθες, ενώ 230 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία, 40 σε επιδημιολογικό νοσοκομείο και τα υπόλοιπα σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Ο συνολικός αριθμός των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικημένες περιοχές είναι 330 484 και ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων είναι 1.592.

Ανακοινώθηκε χθες ότι μια γυναίκα που ήταν ήδη στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, βγήκε θετική για τον κοροναϊό χθες. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αυτός είναι ένας ασθενής στο τμήμα πνευμονολογίας, όπου συνέβη ένα περιστατικό την περασμένη εβδομάδα, οι ασθενείς χωρίστηκαν.

Επιπλέον, στην έκθεση του ανταποκριτή της τουρκικής υπηρεσίας Ανατόλης στα κατεχόμενα εδάφη, οι πολίτες είναι πολύ έτοιμοι να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού. Η εισαγωγή περιλαμβάνει δηλώσεις από απλούς ανθρώπους σε διάφορα επαγγέλματα που λένε ότι το εμβόλιο χρειάζεται τώρα από την ανθρωπότητα, είναι έτοιμοι να το κάνουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού στα κατεχόμενα εδάφη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, μόνο έχουν ανακοινωθεί ότι το εμβόλιο θα ληφθεί τόσο από την ΕΕ όσο και από την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός Ersan Saner δήλωσε πρόσφατα ότι χρειάζονται 550.000 εμβόλια από την Τουρκία για την κάλυψη του 80% του πληθυσμού, ενώ ο υπουργός Υγείας Ali Pilli είχε προηγουμένως δηλώσει ότι είχαν την υποδομή εμβολίων Pfizer και ότι θα λάβουν τα εμβόλια. Κατά τη δεύτερη παραλαβή εμβολίων από τη Δημοκρατία μέσω της ΕΕ / Γ.

Πηγή: KYPE

Source