Ένας εφιάλτης για τη Στέλλα և Κύπρος

Η Στέλλα Κυριακίδου, αλλά και στο σενάριο εφιάλτη για την Κύπρο, αναφέρει το άρθρο «Πολίτης». Στην (Κυριακή) έκδοσή του, το περιοδικό εξετάζει εκτενώς την κριτική που έλαβε στην Κύπρο ο Επίτροπος επίτροπος, τους ισχυρισμούς για εμβόλια κοροναϊού και την κλίμακα του ζητήματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι η προοπτική απολύσεως της κυρίας Κυρακίδου. “Καθώς αυξάνεται η πίεση, είναι πιθανό να δούμε την κυρία Στέλλα Κυριακίδου να επιστρέφει το πακέτο στην Κύπρο”, ανέφερε η εφημερίδα στη Λευκωσία, επικαλούμενη μια “έγκυρη πηγή” στη Λευκωσία.

Ωστόσο, η εφημερίδα ανέφερε ότι η κυρία Κυριακίδου κατηγορείται για παράνομη συμπεριφορά, επικαλούμενη την «πηγή» του Κυπριακού Υπουργείου Υγείας στον Πολίτη. Σύμφωνα με την «πηγή», αυτό που λέγεται εναντίον της κυρίας Κυρακίδου είναι υπερβολικό. Τα εμβόλια, φυσικά, θα μπορούσαν να είχαν προγραμματιστεί καλύτερα, από την άλλη πλευρά, εάν η κ. Ursula von der Leyen και η Στέλλα Κυριακίδου δεν είχαν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Συμφωνία Εμβολίων, το εμβόλιο ενδέχεται να μην ήταν διαθέσιμο σε μικρές χώρες. “Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι εγκαταστάθηκαν, τρέχουμε, ακριβώς όπως τρέξαμε για να βρούμε μάσκες τον περασμένο Μάρτιο όταν η Γερμανία τα αγόρασε όλα εκ των προτέρων.”

Όπως είναι γνωστό, η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία, σύμφωνα με τον “Πολίτη”, υιοθέτησε πλήρως τον ρόλο ενός κακού αστυνομικού, ήταν ιδιαίτερα σκληρή στην κριτική της για τον Κύπριο επίτροπο. Και εξηγεί. “Διέγραψε την έκθεσή του εναντίον της κυρίας Κιρακίδου με τη φωτογραφία του από τον λογαριασμό του στο Instagram το 2020. Στις 11 Σεπτεμβρίου, τα πόδια τεντώνονται στο μπαλκόνι, το οποίο έχει ένα υπέροχο περιβάλλον. Ότι ο Κύπριος επίτροπος δεν έκανε τη δουλειά. “Προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμβολιάσει εγκαίρως τον ιό του κορανοϊού, η οποία μπορεί να αντικατοπτρίζεται πολύ πιο έντονα στην κυπριακή διάλεκτο μέσω της επικεφαλίδας” Η Στέλλα διαδόθηκε ζάμπα στις Βρυξέλλες “, δηλαδή, δεν έκανε τίποτα.”

Η Γερμανία, φυσικά, δεν επέκρινε μόνο μια εφημερίδα. Η κριτική εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Ο Αντιπρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής, Υπουργός Οικονομικών Olaf Solz επέκρινε επίσης σκληρά τα εμβόλια της ΕΕ.

«Όταν το διάσημο Bild θέλει να χτυπήσει κάποιον, το κάνει με ένα σφυρί», διαβάζει το σχετικό άρθρο στο Protagon, gr. Αυτή τη φορά η ευρέως κυκλοφορούμενη γερμανική εφημερίδα, η οποία εκφράζει συντηρητικούς ψηφοφόρους, εάν δεν αντανακλά άμεσα τις σκέψεις των αντιπροσώπων του CDU, αποφάσισε να επιτεθεί στην Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, αλλά η (Γερμανίδα) πρόεδρος της επιτροπής Ουρσούλα Βον, σχετικά με τη θεραπεία των εμβολίων κοροναϊού.

Ασυνήθιστη φρασεολογία για τον Soltz, αλλά δείχνει ότι η εκλογική εκστρατεία στη Γερμανία έχει ήδη ξεκινήσει, λέει ο ανταποκριτής της ERT George Orp Pappas. Κυρίως με την αυξανόμενη πίεση στην Ursula von der Leyen στον πρώτο γύρο των εκλογών της καγκελάριου Μέρκελ. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Γερμανός καγκελάριος δεν θα αφήσει χωρίς την υποστήριξή του την πρώτη γυναίκα που διορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής. Αλλά θα μπορούσε μια δεύτερη γυναίκα υγειονομικής περίθαλψης στην ΕΕ να μην επιβιώσει εάν το θρίλερ εμβολίου παραταθεί για κάποιο χρονικό διάστημα; Η κυρία Ursula von der Leyen βγαίνει ήδη από τα αριστερά προς τα δεξιά στις Βρυξέλλες ότι έπρεπε να ασχοληθεί με εμβόλια επειδή η κυρία Κυρακίδου δεν φαίνεται να είναι σε θέση να το ελέγξει.

Source