Ένας ιερέας που αρνείται τον κοραναϊό συνελήφθη επειδή προέτρεψε … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η ρωσική αστυνομία πραγματοποιεί επιδρομή σε ένα μοναστήρι στα Όρη του Ουράλ και συλλαμβάνει έναν πρώην ιερέα που φέρεται να υποκίνησε μοναχές να αυτοκτονήσουν.

Ο πατέρας Σεργκέι μετακόμισε στη Μόσχα, περίπου 1.400 χιλιόμετρα από το μοναστήρι, όπου το δικαστήριο αποφάσισε να τον κρατήσει για δύο μήνες. Τα βίντεο που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν πώς συγκεντρώθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και πολλοί πιστοί κοντά στο μοναστήρι.

“Διώξαμε, όλα τα παιδιά βγήκαν έξω, δεν μας επέτρεψαν να αγοράσουμε ζεστά ρούχα”, ανέφερε μια ανώνυμη καλόγρια στα τοπικά μέσα Ε1. “Έβαλαν τον παππού στο έδαφος και τον χτύπησαν με μια μπάλα”, πρόσθεσε.

Ο πατέρας Σεργκέι, γνωστός ως Νικολάι Ρομάνοφ, έγινε γνωστός στη Ρωσία για την άρνηση της ύπαρξης του κοροναϊού, την υποκίνηση κινητοποίησης ενάντια στο κλείσιμο ναών λόγω της επιδημίας και την κριτική στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Τον Ιούνιο, κατέλαβε τη Μονή Sredneuralsk στο Yekaterinburg και αρνήθηκε να φύγει.

Σφιχτό ποινικό μητρώο

Η εκκλησία τον απολύθηκε τον Σεπτέμβριο επειδή αγνόησε την απαγόρευση του υπουργείου ή του κηρύγματος του, αλλά ορισμένοι πιστοί έμειναν μαζί του. Κατά τη μεταφορά του στη Μόσχα, οι υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν κοντά στο δικαστήριο, κρατώντας τα χέρια κρατώντας φωτογραφίες και φωνάζοντας: “Πατέρα Σεργκέι, είμαστε μαζί σου.”

Ο πρώην ιερέας θα δικαστεί για υποκίνηση αυτοκτονίας, παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της συνείδησης και για υποκίνηση παράνομων ενεργειών.

Ο δικηγόρος του είπε ότι αρνήθηκε και τις τρεις κατηγορίες. Η εξεταστική επιτροπή την κατηγόρησε ότι κάλεσε τουλάχιστον 10 μοναχές να σταματήσουν τη ζωή τους και δημοσίευσε το κήρυγμά της στο Διαδίκτυο.

Ο πατέρας Σεργκέι είχε προηγουμένως καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για δολοφονία και ληστεία, αλλά απελευθερώθηκε τη δεκαετία του 1990. Ο ομιλητής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έγραψε στο Telegram:

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι ο Σεργκέι και οι υποστηρικτές του δεν έλαβαν υπόψη τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Εκκλησίας για μετάνοια».

Source