Ένας ιεροκήρυκας καταδικάστηκε σε 1.075 χρόνια φυλάκισης στην Τουρκία. Κατηγορείται ότι σχηματίζει συμμορία, κατασκοπεία και σεξουαλική βία

Ένα τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα της τηλεόρασης Adnan Oktar σε περισσότερα από 1.000 χρόνια φυλάκισης.

Ο Οκτάρ καταδικάστηκε για συνωμοσία για μοιχεία, απάτη, σεξουαλική επίθεση ή κατασκοπεία. Συνήθιζε να έχει το δικό του κανάλι Διαδικτύου, Α9, μέσω του οποίου μεταδίδει προγράμματα για ισλαμικές αξίες. Περιστασιακά εμφανίστηκε να χορεύει με νεαρά, ημιγυμνά κορίτσια που τα ονόμαζε “cubs” και τραγούδησε με νεαρά άτομα και τα “λιοντάρια” του.

Συνελήφθη από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης τον Ιούλιο του 2018 και παρέμεινε υπό κράτηση με τους 77 κατηγορούμενους του εν αναμονή της δίκης.

9803 χρόνια φυλάκισης για 13 άλλους συνεργούς στην Τουρκία

Οκτάρ 13 13 ανώτατα μέλη της οργάνωσής του καταδικάστηκαν σε συνολικά 9.803 χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση, σύμφωνα με την Υπηρεσία Anadolu. Καταδικάστηκε σε 1075 χρόνια 3 μήνες μετά την καταδίκη του σύμφωνα με το άρθρο Δέκα.

Πολλοί από τους 236 κατηγορούμενους στην υπόθεση δεν παραδέχθηκαν ένοχο, ζήτησαν αθωώσεις στο δικαστήριο, αλλά καταδικάστηκαν κυρίως σε βαριά πρόστιμα, ως επί το πλείστον κρίθηκαν ένοχοι για οικονομικά και σεξουαλικά αδικήματα. Όταν ζήτησε συγγνώμη, ο Οκτάρ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, ο 64χρονος Οκτάρ έχει γράψει περισσότερα από 300 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 73 γλώσσες. Ένας από αυτούς, τον οποίο υπέγραψε με το ψευδώνυμο “Harun Yahya”, στον οποίο ισχυρίζεται ότι η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια τρομοκρατία.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ο Οκτάρ μπήκε σε διαμάχη με τον Τούρκο υπουργό Θρησκευμάτων Αλί Έρμπας αφού ο τελευταίος είπε ότι ο τηλεφωνητής «πιθανότατα έχασε την ψυχική του ισορροπία» Τον ίδιο μήνα, η Τουρκική Εταιρεία Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (RTUK) της επέβαλε πρόστιμο πέντε φορές, διατάχοντας την να σταματήσει να μεταδίδει το πρόγραμμα Οκτάρ, το οποίο «παραβιάζει την ισότητα των φύλων και ταπεινώνει τις γυναίκες».

Πηγή: iefimerida.gr

Source