Ένας καθιστικός τρόπος ζωής και μια μη ισορροπημένη διατροφή αυξάνουν τον κίνδυνο χρόνιας καρδιακής νόσου

Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας (SBU) Koşuyolu Υψηλή εξειδίκευση Κατάρτιση και Έρευνα Νοσοκομείο Καρδιολογία Εκπαιδευτικός Υπεύθυνος Δρ. Μιλώντας στο Anadolu Agency (AA), ο Mehmet Yunus Emiroğlu δήλωσε ότι είναι γνωστό ότι πολλοί παράγοντες κινδύνου που μπορούν να προληφθούν παίζουν ρόλο στις καρδιακές παθήσεις, εκτός από ορισμένες αναπόφευκτες καταστάσεις που βασίζονται σε γενετικά.

Ο Emiroğlu, ο οποίος δήλωσε ότι οι κύριοι παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων μπορούν να αναφερθούν ως μη ισορροπημένα και έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα, διαβήτης, παχυσαρκία, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, ανενεργός τρόπος ζωής, κατανάλωση καπνού και αλκοόλ:

Είναι γνωστό ότι, ειδικά με τον έλεγχο αυτών των παραγόντων κινδύνου, πολλές επιπλοκές και θάνατοι, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, που μπορεί να αναπτυχθούν λόγω χρόνιων αγγειακών καρδιακών παθήσεων, μπορούν να μειωθούν κατά 80 τοις εκατό. Δεν είναι δύσκολο να ελεγχθούν αυτοί οι παράγοντες κινδύνου εάν αποδειχθεί η απαραίτητη σοβαρότητα. Έτσι, μια υγιέστερη καρδιά και χαρούμενη Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι δυνατή μια ζωή που μπορεί να ζήσει. Λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις πριν από τη νόσο να πιάσει αντί να αντιμετωπιστεί μετά την ασθένεια και να καταστούν αυτά τα μέτρα βιώσιμα πρέπει να θεωρηθεί ως το πιο σημαντικό βήμα για τις χρόνιες καρδιακές παθήσεις όπως σε όλες τις ασθένειες.

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΥΠΟΥ ΒΟΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

SBÜ Koşuyolu Υψηλή εξειδίκευση Κατάρτιση και Έρευνα Νοσοκομείο Καρδιολόγος Ειδικός Assoc. Δρ. Ο Abdülkadir Uslu είπε ότι η μεταποιημένη μορφή τροφίμων όπως το trans λιπαρά, η ζάχαρη και το αλάτι χρησιμοποιείται συχνότερα σήμερα, και ότι μια δίαιτα εμπλουτισμένη με λαχανικά και φρούτα που ονομάζεται μεσογειακή διατροφή θα πρέπει να προτιμάται για την αποφυγή αυτών και την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. .

Ανάδοχος Δρ. Ο Uslu πρότεινε ότι η ημερήσια πρόσληψη αλατιού πρέπει να περιορίζεται στα 5 γραμμάρια, εστιάζοντας στα σπιτικά γεύματα, στην κατανάλωση σπιτικών γευμάτων χωρίς πρόσθετα και επίσης στην αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ, συνεχίστηκε ως εξής:

«Γνωρίζουμε ότι από την παιδική ηλικία, το λίπος στις στεφανιαίες αρτηρίες και η παχυσαρκία σχετίζονται στενά με καρδιαγγειακές παθήσεις που θα συναντηθούν στο μέλλον. Για να εξισορροπήσουμε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας και να αποτρέψουμε την παχυσαρκία και να μειώσουμε το βάρος που θα φέρει, μια ρυθμική άσκηση για 30 λεπτά 1 ώρα μετά τα γεύματα τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα. Μπορούμε να σας προτείνουμε να το κάνετε αυτό τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τους αγαπημένους μας. Επιπλέον, εάν είμαστε υπέρβαροι, μπορούμε να απαλλαγούμε από το υπερβολικό βάρος μας με τη διατροφή ή με βοήθεια ενός διαιτολόγου. Επιπλέον, για να έχουμε μια ιδέα για τις τιμές του αίματός μας, πρέπει να ελέγξουμε το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα μας, να έχουμε πλήρη έλεγχο του αριθμού του αίματος, τον ρυθμό του σακχάρου και να έχουμε πληροφορίες μετρώντας τις τιμές της αρτηριακής μας πίεσης. Το γεγονός ότι έχουμε αρτηριακή πίεση μπορεί να μην δημιουργεί πάντα καταγγελία για εμάς ή να μην παρατηρούμε τα παράπονα και να τα αποδίδουμε σε άλλους λόγους. Θα ήταν ευεργετικό να ελέγχετε τον ιατρό σε τακτά χρονικά διαστήματα. “

.Source