Ένας νέος ανταγωνιστής έρχεται στην Αντάλια, την καρδιά του τουρισμού, στη σεζόν του 2021. ειδήσεις, ειδήσεις

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣστο kalbi Αντάλια‘Ναί 2021 νέα σεζόν αντίπαλος έρχεται. Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην Ευρώπη κατά τη διαδικασία του ιού της κορώνας, τις δηλώσεις επαγγελματιών του τουρισμού και τις ειδήσεις στον παγκόσμιο τύπο, φαίνεται ότι ο νέος αντίπαλος της Αττάλειας θα είναι η Κρήτη φέτος. Μοιράζοντας ένα άρθρο σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας Ρετζέπ Γιαβούζ είπε, “Η Ευρώπη εστιάζεται τώρα στην Ελλάδα για διακοπές”
Ο τουρισμός συνεχίζεται ακατάπαυστος στη σκιά του αγώνα της κορώνας. Λαμβάνοντας υπόψη την αριθμητική πυκνότητα, 50 μεγάλες χώρες καθορίζουν την παγκόσμια τουριστική δραστηριότητα στέλνοντας και δέχοντας τουρίστες. Η Τουρκία, συμμετέχει στα 10 κορυφαία στην τουριστική περιοχή και είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτού του διαγωνισμού. Αυτός ο διαγωνισμός δεν λαμβάνει χώρα μόνο όσον αφορά το προϊόν, τη χώρα, την τιμή και την υπηρεσία, αλλά και το λόμπι και το μάρκετινγκ, καθώς και οι κινήσεις των πολιτικών αρχών καθορίζουν την πορεία. Εκτός από όλα αυτά, προστίθεται η κατεύθυνση του Τύπου και των ΜΜΕ, η οποία εμφανίζεται περιοδικά και ειδικά σε περιόδους κρίσης και προβλήματος. Κοιτάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη, τις δηλώσεις επαγγελματιών του τουρισμού και τις ειδήσεις στον τύπο, φαίνεται ότι η Κρήτη θα είναι η νέα αγαπημένη του τουρισμού φέτος.

“Η Αντάλια, η οποία έχει κολλήσει με τους περιορισμούς της κορώνας της ΕΕ, δεν αναφέρεται καθόλου”
Λέγοντας ότι η Αντάλια δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου, ο Ρετζέπ Γιαβούζ, Επικεφαλής της Ομάδας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας, δήλωσε: «Λέγεται ότι οι κρατήσεις της Κρήτης έχουν περάσει ακόμη και τη Μαγιόρκα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και δημοσιεύσεις και προωθήσεις για την Κρήτη συνεχώς κρατήθηκε ζωντανός. Η Αντάλια, η οποία έχει κολλήσει με τους περιορισμούς των κορωνών της ΕΕ, δεν αναφέρεται καθόλου. Η Tui ανέφερε πρόσφατα ότι η Κρήτη βρίσκεται μπροστά από τη Μαγιόρκα στις τρέχουσες κρατήσεις της στη Γερμανία, και η Ρόδος και η Κως βρίσκονται στις 5 πρώτες κρατήσεις. Ο Γενικός Διευθυντής της Tui Germany, Marek Andryszak, πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει παρακάμψει τη διαδικασία κορώνας με ελεγχόμενο τρόπο και έχει κάνει ένα βήμα μπροστά το 2021, λαμβάνοντας μέτρα υγιεινής πίσω με χαμηλούς αριθμούς.

“Η Ελλάδα σε κρίση σημαίνει την ΕΕ σε κρίση”
Λέγοντας ότι η ΕΕ έχει πληγεί από την κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, ο Ρετζέπ Γιαβούζ είπε: «Σήμερα η Ευρώπη έχει επικεντρωθεί στην Ελλάδα για διακοπές. Είναι δυνατόν να το καταλάβουμε αυτό, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει ένα χρόνο χωρίς τουρισμό για δεύτερη φορά μετά από σοβαρό σύνδρομο κορώνας. Η Ελλάδα σε κρίση σημαίνει την ΕΕ σε κρίση. Γι ‘αυτό η υποστήριξη δεν οφείλεται μόνο στην αγάπη, αλλά και στην οικονομική ανησυχία. Η συμβολή των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας στο ΑΕΠ είναι περίπου 12 τοις εκατό, έμμεσα περίπου το 30 τοις εκατό, ενώ τα τουριστικά έσοδα μειώθηκαν από 18 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019 σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας, αυτό το ΑΕΠ άνοιξε επίσης μια τρύπα 5%. Σύμφωνα με την έρευνα της Ernst και της Young Hellas, ο αριθμός των επισκεπτών το 2020 μειώθηκε σε 14,5 εκατομμύρια. Το 2019, 34,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την Ελλάδα. Το 70% αυτών των επισκεπτών ήταν από χώρες της ΕΕ. Μόνο οι Γερμανοί επισκέπτες αντιπροσωπεύουν το 13% του τουριστικού δυναμικού. Η Αγγλία έρχεται αμέσως μετά », είπε.

“Προτιμάται ιδιαίτερα από Κύπρους, Ισραήλ, Ρώσους και Βρετανούς τουρίστες”
Ο Ρετζέπ Γιαβούζ είπε, «Η Ελλάδα, η οποία διαθέτει 9 χιλιάδες 900 ξενοδοχεία και 847 χιλιάδες 160 δωμάτια το 2019, θέλει να αυξήσει περαιτέρω αυτή τη χωρητικότητα. Η Fraport Greece ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακαίνισης 14 ελληνικών αεροδρομίων, κυρίως σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, οι Μυκήνες, η Σάμος και η Κρήτη, 3 μήνες πριν από τον προγραμματισμό. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα εργάζεται στον τουριστικό κλάδο. Ο τουρισμός και ο προϋπολογισμός της Ελλάδας, ο οποίος ανέβηκε πέρυσι, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να φέρει την ίδια μοίρα το 2021, και ως εκ τούτου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να μην περιορίσουν τα ταξίδια εντός των χωρών της ΕΕ με το διαβατήριο εμβολίων και να αφαιρέσουν απαίτηση για δοκιμή και καραντίνα. Επιπλέον, η Ελλάδα, η οποία βλέπει τις αγορές εκτός ΕΕ, υπέγραψε πρόσφατα διμερή συμφωνία με το Ισραήλ. Παρόμοιες διαπραγματεύσεις διεξάγονται με την Αγγλία. Προτιμάται ιδιαίτερα από Κύπρους, Ισραήλ, Ρώσους και Βρετανούς τουρίστες ».

“Η Κρήτη είναι το 5ο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με 8 χιλιάδες 250 τετραγωνικά μέτρα”
Αναφερόμενος στον τουρισμό της Κρήτης, ο Ρετζέπ Γιαβούζ είπε: «Είναι όλο και πιο δύσκολο να κάνετε κράτηση για την Αττάλεια αυτή τη στιγμή, εν μέσω αβεβαιότητας. Πολλές κυρώσεις και εμπόδια τίθενται μπροστά από τον τουρίστα που θα κάνει κράτηση και νομίζω ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία προτείνουν άλλους προορισμούς παρόμοιους με την Αττάλεια για να μην χάσουν τον πελάτη. Επειδή δεν πρέπει να χάσετε τον πελάτη, να κάνετε καυτές πωλήσεις και να βάλετε χρήματα στο ταμειακό μητρώο είναι το μόνο υποκατάστημα που μπορούν να κρατήσουν τα ταξιδιωτικά γραφεία που πρόκειται να καταρρεύσουν. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στον τουρισμό της Κρήτης και τους αριθμούς του, που κατέλαβαν σχεδόν το ένα τρίτο της χωρητικότητας της Αττάλειας το 2019. Η Κρήτη είναι το 5ο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με 8.000 250 τετραγωνικά μέτρα. Η ακτή της είναι περίπου χίλια χιλιόμετρα συνολικά. Ο πληθυσμός του είναι 650 χιλιάδες. Η οικονομία της είναι 60 τοις εκατό ο τομέας των υπηρεσιών, 25 τοις εκατό βιομηχανία και 15 τοις εκατό γεωργία, με τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει το 40 τοις εκατό του εισοδήματος και του εργατικού δυναμικού του νησιού. Σε ορισμένα μέρη του νησιού, το ποσοστό αυτό είναι 100 τοις εκατό. Μόνο στα βουνά και στο Ηράκλειο ο ρυθμός αυτός μειώνεται. Υπάρχουν 3 διεθνή αεροδρόμια, τα Χανιά, το Ηράκλειο και η Σητεία. 20 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, 3 εκατομμύρια αρνιά αποτελούν σημαντικό πλούτο της Κρήτης. Έχει 300 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο, υπάρχουν 600 ξενοδοχεία. Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία είναι αρκετά παλιά. Σύμφωνα με την έκθεση Fraport Greece, οι χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στην Κρήτη: Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Φινλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Δανία, Σουηδία, Ιταλία, Ρωσία, Ουκρανία ».

“Η μετάβαση στην Κρήτη, που είναι γνωστή για τον τουρισμό και τους τουρίστες για μεγάλο χρονικό διάστημα, και οι διακοπές είναι τώρα πολύ λοφώδεις”
Μιλώντας για τα προβλήματα στην Κρήτη, ο Γιαβούζ είπε: «Υπάρχει απαγόρευση ταξιδιού σε χώρες εκτός του Σένγκεν. Όσοι προέρχονται από την ΕΕ και τις χώρες Σένγκεν πρέπει να ενημερώσουν το ταξίδι τους εκ των προτέρων και να δείξουν αρνητικό τεστ PCR που δεν υπερβαίνει τις 72 ώρες και να εισέλθουν σε καραντίνα 7 ημερών μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, η Ελλάδα επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21.00-05.00 τις καθημερινές μεταξύ 18.00-05.00 τα σαββατοκύριακα για να αποτρέψει την εξάπλωση του Mutant. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια είναι κλειστά. Ο αριθμός των περιπτώσεων, που ήταν 30 ανά εκατό χιλιάδες ανά ημέρα στο τέλος Ιανουαρίου, αυξήθηκε σε 80 αυτές τις μέρες. Όλα αυτά είναι σημαντικά εμπόδια για την Κρήτη αυτή τη στιγμή. Ένας σημαντικός επαγγελματίας τουρισμού στην Κρήτη είπε ότι «η Αντάλια δεν μπορεί καν να είναι το όνειρό μας» σε μια ερώτηση. Υπό κανονικές συνθήκες είναι, αλλά τώρα οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές ».

.Source