Ένας νέος ανταγωνιστής στον τουρισμό έρχεται στην Αττάλεια

Ένας νέος ανταγωνιστής έρχεται στην Αντάλια, την καρδιά του τουρισμού, στη σεζόν του 2021. Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην Ευρώπη κατά τη διαδικασία του ιού της κορώνας, τις δηλώσεις επαγγελματιών του τουρισμού και τις ειδήσεις στον παγκόσμιο τύπο, φαίνεται ότι ο νέος αντίπαλος της Αττάλειας θα είναι η Κρήτη φέτος. Μοιράζοντας ένα άρθρο σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας Ρετζέπ Γιαβούζ είπε, “Η Ευρώπη εστιάζεται τώρα στην Ελλάδα για διακοπές”

Ο τουρισμός συνεχίζεται ακατάπαυστος στη σκιά του αγώνα της κορώνας. Λαμβάνοντας υπόψη την αριθμητική πυκνότητα, 50 μεγάλες χώρες καθορίζουν την παγκόσμια τουριστική δραστηριότητα στέλνοντας και δέχοντας τουρίστες. Η Τουρκία, συμμετέχει στα 10 κορυφαία στην τουριστική περιοχή και είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτού του διαγωνισμού. Αυτός ο διαγωνισμός δεν λαμβάνει χώρα μόνο όσον αφορά το προϊόν, τη χώρα, την τιμή και την υπηρεσία, αλλά και το λόμπι και το μάρκετινγκ, καθώς και οι κινήσεις των πολιτικών αρχών καθορίζουν την πορεία. Εκτός από όλα αυτά, προστίθεται η κατεύθυνση του Τύπου και των ΜΜΕ, η οποία εμφανίζεται περιοδικά και ειδικά σε περιόδους κρίσης και προβλήματος. Κοιτάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη, τις δηλώσεις επαγγελματιών του τουρισμού και τις ειδήσεις στον τύπο, φαίνεται ότι η Κρήτη θα είναι η νέα αγαπημένη του τουρισμού φέτος.

“Η Αντάλια, η οποία έχει κολλήσει με τους περιορισμούς των κορωνών της ΕΕ, σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται”

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αττάλειας Ρετζέπ Γιαβούζ, ο οποίος είπε ότι η Αντάλια δεν αναφέρεται καθόλου, είπε: “Λέγεται ότι οι κρατήσεις της Κρήτης έχουν περάσει ακόμη και τη Μαγιόρκα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και οι δημοσιεύσεις και οι προσφορές για την Κρήτη διατηρούνται συνεχώς ζωντανές. Η Αττάλεια έχει κολλήσει με τους περιορισμούς της κορώνας της ΕΕ. Ο Τούι ανέφερε πρόσφατα ότι η Κρήτη βρίσκεται μπροστά από τη Μαγιόρκα στις τρέχουσες κρατήσεις της στη Γερμανία και η Ρόδος και η Κως βρίσκονται στην πρώτη 5 επιφυλάξεις. Ο Γενικός Διευθυντής της Tui Germany, Marek Andryszak, πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τη διαδικασία κορώνας με ελεγχόμενο τρόπο και ότι έχει κάνει ένα βήμα μπροστά το 2021 λαμβάνοντας μέτρα υγιεινής πίσω με χαμηλούς αριθμούς περιπτώσεων.

“Η Ελλάδα σε κρίση σημαίνει την ΕΕ σε κρίση”

Λέγοντας ότι η ΕΕ πλήττεται από την κρίση που βιώνει η Ελλάδα, ο Ρετζέπ Γιαβούζ είπε, “Η Ευρώπη έχει επικεντρωθεί στην Ελλάδα σήμερα στις διακοπές. Είναι δυνατόν να το καταλάβουμε αυτό, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει ένα χρόνο χωρίς τουρισμό για δεύτερη φορά μετά τη σοβαρή κορώνα σύνδρομο. Η Ελλάδα σε κρίση σημαίνει η ΕΕ σε κρίση. Η συμβολή των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας στο ΑΕΠ είναι 12 τοις εκατό, έμμεσα περίπου το 30 τοις εκατό. Το 2019, τα τουριστικά έσοδα μειώθηκαν από 18 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019 σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020. Σύμφωνα με στην ελληνική κεντρική τράπεζα, αυτό το ΑΕΠ οφείλεται επίσης στην υποστήριξη. Σύμφωνα με την έρευνα των Ernst και Young Hellas, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε σε 14,5 εκατομμύρια το 2020. 34,5 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2019. Το 70% αυτών των επισκεπτών ήταν από Χώρες της ΕΕ. “Αποτελεί το 13 τοις εκατό. Το Ηνωμένο Βασίλειο το ακολουθεί.”

“Προτιμάται ιδιαίτερα από Κύπρους, Ισραήλ, Ρώσους και Βρετανούς τουρίστες”

Ο Ρετζέπ Γιαβούζ είπε, “Η Ελλάδα, η οποία διαθέτει 9 χιλιάδες 900 ξενοδοχεία και 847 χιλιάδες 160 δωμάτια το 2019, θέλει να αυξήσει ακόμη περισσότερο αυτήν την χωρητικότητα. Η Fraport Greece 3 μήνες πριν από την προγραμματισμένη, 14 ελληνικά αεροδρόμια, ειδικά σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, Μυκήνες, Σάμος και Κρήτη. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους εργάζεται στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο τουρισμός και ο προϋπολογισμός του, ο οποίος ανατράπηκε πέρυσι, δεν θα έχουν την ίδια μοίρα το 2021, και ως εκ τούτου ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να μην περιορίσουν τα ταξίδια εντός των χωρών της ΕΕ με διαβατήριο εμβολίων, καθώς και την υποχρέωση δοκιμής και καραντίνας. Η Ελλάδα, η οποία επίσης επιθυμούσε αγορές εκτός ΕΕ, υπέγραψε πρόσφατα διμερή συμφωνία με το Ισραήλ. Παρόμοιες διαπραγματεύσεις διεξάγονται με το Ηνωμένο Βασίλειο Ιδιαίτερα προτιμάται η Κύπρος, το Ισραήλ, οι Ρώσοι και οι Βρετανοί τουρίστες. “

“Η Κρήτη είναι το 5ο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με 8 χιλιάδες 250 τετραγωνικά μέτρα”

Αναφερόμενος στον τουρισμό της Κρήτης, ο Ρετζέπ Γιαβούζ είπε, “Είναι όλο και πιο δύσκολο να κάνετε κράτηση στην Αττάλεια αυτή τη στιγμή, στη μέση της αβεβαιότητας. Υπάρχουν πολλές κυρώσεις και εμπόδια για τους τουρίστες που θα κάνουν κρατήσεις και πιστεύω ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία προτείνουν άλλους προορισμούς παρόμοια με την Αττάλεια για να μην χάσουμε τον πελάτη. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στον τουρισμό της Κρήτης και στους αριθμούς του, ο οποίος έφτασε σε χωρητικότητα κοντά στο ένα τρίτο της Αττάλειας το 2019. Η Κρήτη είναι το 5ο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με 8 χιλιάδες 250 τετραγωνικά μέτρα. Η ακτή του είναι περίπου χίλια χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός του είναι 650 χιλιάδες. Η οικονομία του αποτελείται από 60 τοις εκατό τομέα υπηρεσιών, 25 τοις εκατό βιομηχανία και 15 τοις εκατό γεωργία. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 40 τοις εκατό του εισοδήματος και του εργατικού δυναμικού του νησιού. Σε ορισμένα μέρη του το νησί αυτό το ποσοστό είναι 100 τοις εκατό. Μόνο στα βουνά και στο Ηράκλειο. το ποσοστό πέφτει. Υπάρχουν 3 διεθνή αεροδρόμια, τα Χανιά, το Ηράκλειο και η Σητεία. 20 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, 3 εκατομμύρια αρνιά αποτελούν σημαντικό πλούτο της Κρήτης. Έχει 300 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο, υπάρχουν 600 ξενοδοχεία. Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία είναι αρκετά παλιά. Σύμφωνα με την έκθεση Fraport Greece, οι χώρες που επισκέπτονται την Κρήτη πιο συχνά: Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Φινλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Δανία, Σουηδία, Ιταλία, Ρωσία, Ουκρανία “.

“Η μετάβαση στην Κρήτη, η οποία από καιρό γνώριζε τον τουρισμό και τους τουρίστες, είναι τώρα πολύ λοφώδης”

Μιλώντας για τα προβλήματα στην Κρήτη, ο Γιαβούζ είπε, “Υπάρχει απαγόρευση ταξιδιού σε χώρες εκτός από το Σένγκεν. Όσοι προέρχονται από την ΕΕ και τις χώρες Σένγκεν πρέπει να αναφέρουν το ταξίδι τους εκ των προτέρων και να δείξουν ένα αρνητικό τεστ PCR που να μην υπερβαίνει τις 72 ώρες και να καραντίνα για 7 ημέρες μετά την είσοδο στην Ελλάδα. Επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές μεταξύ 21.00-05.00 και 18.00-05.00 τα σαββατοκύριακα. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια είναι κλειστά. Ο αριθμός των περιπτώσεων, που ήταν 30 ανά εκατό χιλιάδες την ημέρα στο τέλος Ιανουαρίου, έχει αυξηθεί σε 80 αυτές τις μέρες. Όλα αυτά είναι σημαντικά εμπόδια για την Κρήτη τώρα. «Η Αντάλια δεν μπορεί καν να είναι το όνειρό μας.» Υπό κανονικές συνθήκες είναι, αλλά οι συνθήκες δεν είναι πλέον φυσιολογικές », είπε.

Antalya Τελευταία Νέα

Source