Ένας παλιός τύπος καφέ που δεν θα επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή που βρέθηκε στη Δυτική Αφρική

Οι επιστήμονες έχουν βρει έναν αρχαίο τύπο καφέ που μπορεί να αναπτυχθεί σε ζεστό καιρό που θα στηρίξει τη βιομηχανία καφέ, η οποία θεωρείται ότι κινδυνεύει λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Φυτά Φύσης”, αναφέρθηκε ότι ο άγριος καφές τύπου “coffea stenophylla” που καλλιεργείται στη Δυτική Αφρική μπορεί να καλλιεργηθεί κατά μέσο όρο 6 βαθμούς θερμότερος από τον καφέ “Arabica”, ο οποίος καταναλώνεται ευρέως ο κόσμος.
Αυτός ο τύπος καφέ δεν φαίνεται μετά τη δεκαετία του 1950 Ως αποτέλεσμα των εργασιών ερευνητών από τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, το Kew, το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς, το CIRAD και τη Σιέρα Λεόνε, έχει βρεθεί ξανά στη δασική περιοχή της Σιέρα Λεόνε.
Ο καφές, που παρουσιάστηκε στην κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη γευσιγνωσία του καφέ, κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά όσο οποιοσδήποτε άλλος τύπος καφέ στον κόσμο.
Ο απειλούμενος τομέας του καφέ σχεδιάζεται να επιβιώσει φυτεύοντας αυτόν τον εξαφανισμένο τύπο καφέ σε περισσότερες περιοχές.

.Source