Ένας σταθμός ημέρας για την αρχή του τέλους της επιδημίας. Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Κύπρο

Νυχτερινός σταθμός για την Κύπρο և σε όλη την Ευρώπη – Οι εμβολιασμοί ξεκινούν σήμερα – Ελπίδα για το τέλος μιας επιδημίας – Εστίαση στη γηροκομεία information πληροφορίες νοσοκομείου για τους πρώτους εμβολιασμούς

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η πρώτη ημέρα του τέλους της επιδημίας που μαστίζει τον πλανήτη για μήνες. Πρώτον, ο μαζικός εμβολιασμός σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Κύπρος, η οποία έλαβε χθες την πρώτη παρτίδα εμβολίων, είναι έτοιμη να ξεκινήσει εμβολιασμούς με μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας υπό αστυνομική προστασία.

“Η ταυτόχρονη έναρξη των εμβολιασμών σε όλα τα κράτη μέλη είναι η αρχή του τέλους των προσπαθειών, αλλά όχι το τέλος. “Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων θα είναι μικρή τους επόμενους μήνες, αλλά σταδιακά θα αυξηθεί με την έγκριση άλλων εμβολίων”, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, καλωσορίζοντας χθες τις πρώτες παρτίδες στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας.

Τα πρώτα εμβόλια

Στις 9 π.μ., ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Έγκωμης θα είναι ο πρώτος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας που έλαβε το εμβόλιο COVID 19, ακολουθούμενο από άλλους κατοίκους του γηροκομείου.

Στις 11 π.μ., το εμβόλιο θα δοθεί στους πρώτους ιατρούς του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, οι οποίοι ενεργούν ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Θα ξεκινήσει ο Δρ Χρήστος Κίπρι, ακολουθούμενοι από περίπου 20 άλλους επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο.

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν σήμερα σε άλλα γηροκομεία εκτός της πρωτεύουσας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα, και την Τρίτη ο αρχηγός της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Βόσκεμπεραν.

Ο Υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε χθες ότι είχαν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου εάν το επιθυμούσαν. “Το εμβόλιο είναι σήμερα το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επιδημία, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν”, είπε.

“Τα εμβόλια θα παραδοθούν στα κράτη μέλη έως τα τέλη Δεκεμβρίου, μετά τα οποία θα λαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση”, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυρακίδου.

Source