Ένας στους δύο εμβολιάστηκε στο Ισραήλ. Οι τομείς της οικονομίας ανοίγουν

Τα καταστήματα είναι ανοιχτά σε όλους, αλλά οι χώροι αναψυχής όπως τα γυμναστήρια և τα θέατρα θα είναι προσβάσιμα σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρωθεί հիվանդ θεωρούνται άνοσοι, և έχουν πιστοποίηση Green Pass.

Το Ισραήλ άνοιξε σήμερα τομείς της οικονομίας, αποκαλώντας την κίνηση ως αρχή της επιστροφής στην ομαλότητα, χάρη σε μια εκστρατεία ανοσοποίησης που έχει δώσει εμβόλια COVID-19 σε σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας.

Τα καταστήματα ήταν ανοιχτά σε όλους σήμερα το πρωί, αλλά οι χώροι αναψυχής, όπως γυμναστήρια και θέατρα, θα είναι διαθέσιμοι σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή είναι απρόσβλητοι από την ασθένεια. αίτηση από το Υπουργείο Υγείας.

Τα μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στη χώρα. Απαγορεύεται ο χορός σε τελετουργικές αίθουσες, ενώ οι συναγωγές, τα τζαμιά και οι εκκλησίες μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο τους μισούς πιστούς που είχαν κανονικά επιτρεπόμενο χαρακτήρα.

Η σημερινή χαλάρωση, μόλις ένα έτος μετά το πρώτο ξέσπασμα του κορανοϊού του Ισραήλ, αποτελεί μέρος ενός κυβερνητικού σχεδίου για το άνοιγμα της οικονομίας τον επόμενο μήνα, με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Pfizer στο 45% του πληθυσμού του που υπερβαίνει τα 9 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα δύο δόσεων μείωσε τις μολύνσεις COVID-19 κατά 95,8%.

Το Ισραήλ κατέγραψε περισσότερους από 740.000 θανάτους από την ασθένεια, οδηγώντας σε 5.500 θανάτους, ωθώντας την κυβέρνηση του Νετανιάχου να επικρίνει την ενίοτε άνιση εφαρμογή των τριών εθνικών εμπάργκο. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει τέτοια καθολική καραντίνα για τέταρτη φορά.

Οι μαθητές προσχολικής και γυμνασίου ξεκίνησαν μαθήματα σήμερα σε ισραηλινές πόλεις, όπου ελέγχθηκε ο ρυθμός των εκδηλώσεων. Οι υπόλοιποι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν τον επόμενο μήνα μετά από σχεδόν ένα έτος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source