Ένας ταχύτερος τύπος διασποράς του Kovid-19 που αντιμετωπίστηκε ξανά στη Γαλλία

Στην περιοχή της Μασσαλίας στα νότια της Γαλλίας, βρέθηκε στην Αγγλία ένας ταχύτερα διαδεδομένος τύπος του νέου τύπου κοραναϊού (Kovid-19).

Ο Christophe Mirmand, κυβερνήτης των περιοχών Bouches-du-Rhone και Provence-Alpes-Côte d’Azur, δήλωσε σε μια δήλωση ότι 24 από τα 46 άτομα που ήρθαν σε επαφή με το άτομο που μεταφέρει τον μεταλλαγμένο ιό από την Αγγλία είχαν θετικό τεστ.

Ο Mirmand σημείωσε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική καθώς υπάρχουν περισσότερες από 225 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα στην περιοχή.

Λόγω του γεγονότος ότι ο ταχύτερα διαδεδομένος τύπος του ιού εμφανίζεται σε τόσους πολλούς ανθρώπους, η απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκίνησε στις 20.00 σε όλη τη χώρα επανήλθε στις 18.00.

Στις 26 Δεκεμβρίου στη χώρα, ένας ταχύτερα διαδεδομένος τύπος ιού βρέθηκε στην πόλη Tours στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο αριθμός των ατόμων που είχαν μολυνθεί με αυτόν τον ιό αυξήθηκε σε 19.

Από την άλλη πλευρά, στις 31 Δεκεμβρίου, ένα άτομο στα ελβετικά σύνορα της περιοχής Haut-Rhin είχε έναν ταχύτερα διαδεδομένο τύπο ιού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική.

Με 19 χιλιάδες 814 νέες υποθέσεις που καταγράφηκαν χθες στη Γαλλία, ο συνολικός αριθμός των υποθέσεων αυξήθηκε σε 2 εκατομμύρια 747 χιλιάδες 135.

.Source