Ένας Τούρκος γιατρός είπε «είναι καλύτερο να τρώτε μπαταρίες παρά να τρώτε μύδια»

Μερικά από τα προϊόντα θαλασσινών που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 και πρωτεΐνες και στολίζουν το τραπέζι δεν ωφελούν μόνο, αλλά βλάπτουν επίσης το σώμα.

Σύμφωνα με την έκθεση του DHA, η αύξηση της ρύπανσης στις θάλασσες προκαλεί το σχηματισμό βαρέων μετάλλων στα προϊόντα της. Δρ. “Υπάρχει μικρό πρόβλημα με μικρότερα ψάρια όπως σκουμπρί και αντσούγιες. Εάν παίρνουμε περισσότερα από 0,05 χιλιοστόγραμμα υδραργύρου την ημέρα, προκαλεί συσσώρευση στο σώμα, το συκώτι, τα νεφρά και τον εγκέφαλό μας”, δήλωσε ο Murat Doğan. Ο Vedat Milor, ο οποίος υπέφερε από δηλητηρίαση από υδράργυρο το 2007, είπε: “Η κατανάλωση μυδιών είναι σαν να τρώτε μπαταρίες. Μην ανησυχείτε, αλλά εάν αισθάνεστε βραδύτητα, ανισορροπία και μυρμήγκιασμα στον εαυτό σας, τότε επισκεφθείτε έναν γιατρό και πραγματοποιήστε ένα τεστ μετάλλων.

«1 μονάδα υδραργύρου στη θάλασσα συσσωρεύεται ως 100 μονάδες στα ψάρια»

Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι ο υδράργυρος είναι μια ανόργανη ουσία και γίνεται μεθύλ από βακτήρια και μικροοργανισμούς στη θάλασσα, Δρ. “Το κύριο δηλητήριο είναι ο υδράργυρος του μεθυλίου. Είναι ο υδράργυρος του μεθυλίου στα ψάρια και άλλα καρκινοειδή. Εάν υπάρχει 1 μονάδα υδραργύρου στη θάλασσα, περίπου 100 μονάδες υδραργύρου μπορούν να συσσωρευτούν στα ψάρια”, είπε.

«Προσέξτε για μεγάλα ψάρια και μύδια»

Αναφέροντας ότι τα μεγαλύτερα ψάρια που ζουν περισσότερο από τον υδράργυρο επηρεάζονται περισσότερο, ο Doğan είπε, “Τα ψάρια ξιφών μπορούν να ζήσουν έως και 20 χρόνια και ο τόνος μπορεί να ζήσει έως και 5 χρόνια. Σε αυτά, υπάρχει ένα σύστημα που ονομάζουμε βιοσυγκέντρωση. Αυτός ο υδράργυρος συσσωρεύεται στο σώμα των ψαριών. Ο κίνδυνος στα ψάρια του πυθμένα είναι περισσότερο, αλλά τα επιφανειακά ψάρια και οι αντσούγιες, Υπάρχει μικρότερος κίνδυνος σε μικρά ψάρια, όπως το σκουμπρί αλόγων. Όταν καταναλώνετε μεγάλα ψάρια μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να μην έχετε προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταναλώνουμε ψάρια το πολύ 1-2 φορές την εβδομάδα. Δεδομένου ότι καταναλώνουμε καρκινοειδή μαζί με το πεπτικό σύστημα, η συσσώρευση υδραργύρου στα εσωτερικά τους όργανα μπορεί να είναι υψηλότερη. είπε, “Δεν υπάρχουν πολλά καβούρια.”

«Προκαλεί νευρολογικές ασθένειες»

Δηλώνοντας ότι όταν καταναλώνονται περισσότερα από 0,05 χιλιοστόγραμμα υδραργύρου καθημερινά, οι ασθένειες θα εμφανίσουν συμπτώματα, Δρ. Το μέλος της Σχολής Murat Doğan συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

“Όταν καταναλώνεται πάρα πολύ, προκαλεί συσσώρευση στο συκώτι, τα νεφρά και τον εγκέφαλό μας. Αργότερα, αρχίζουμε να βλέπουμε τις τοξικές επιδράσεις αυτού. Τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται στο νευρικό σύστημα. Προκαλεί βλάβη στα νεφρά και το ήπαρ. Αυτό που πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί αυτό είναι να στραφούν σε μικρότερα ψάρια. Οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες είναι επίσης πολύ Μπορεί επίσης να προκαλέσει νευρολογικά προβλήματα σε παιδιά ηλικίας 3-6 “

«Πλέξτε τις μπαταρίες αντί των μυδιών»

Ο κριτικός των τροφίμων Vedat Milor, ο οποίος δήλωσε ότι ένιωθε επιβράδυνση, μυρμήγκιασμα και ανισορροπία στα πόδια του ενώ έπαιζε τένις, παρουσίασε δηλητηρίαση από υδράργυρο το 2007.

Εκφράζοντας ότι μαντέψει ότι το τίναγμα των χεριών του προκλήθηκε από δηλητηρίαση από υδράργυρο, ο Μίλορ εξήγησε τη διαδικασία που πέρασε με τις ακόλουθες λέξεις:

«Συνήθιζα να παίζω τένις καλά εκείνη τη στιγμή, αλλά ξαφνικά άρχισα να ταλαντεύομαι ενώ τρέχω. Υπήρχε βραδύτητα και ανισορροπία. Άρχισα να αισθάνομαι περίεργες αισθήσεις στα δάχτυλα των ποδιών μου. Ήταν συνεχώς πονόλαιμος, άκαμπτος, φαγούρα και μυρμήγκιασμα. Ο δικός μου γιατρός πρώτα υποψιάστηκε διαβήτη, δοκιμάστηκε, αλλά τίποτα δεν βγήκε. Πήγα στον νευρολόγο και δοκίμασα τα βαρέα μέταλλα Ο υδράργυρος και το αρσενικό βγήκαν Ο υδράργυρος προέρχεται από τη θάλασσα, το αρσενικό προέρχεται από φυτοφάρμακα, φρούτα και λαχανικά.

Ο υδράργυρος επηρεάζει ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σύστημα και επηρεάζει τον εγκέφαλο όταν διασχίζει ένα συγκεκριμένο όριο. Ο Ναπολέων λέγεται ότι πέθανε από δηλητηρίαση από υδράργυρο. Ειδικά με μύδια. Ένας Τούρκος γιατρός είπε, “Είναι καλύτερο να τρώτε μπαταρίες παρά να τρώτε μύδια.” Δεν ήξερα ότι. Δεν βγαίνει εντελώς από το σώμα, μπορεί να έχει μόνιμη βλάβη. Δεν έχω φάει θαλασσινά για λίγο. Η ασθένειά μου δεν επέστρεψε στο φυσιολογικό, αλλά παρέμεινε σε αποδεκτά επίπεδα. Τα υπουργεία γεωργίας στο εξωτερικό εξηγούν τον υδράργυρο στον οποίο θαλασσινά. Τα μικρά ψάρια δεν το κάνουν. Όταν τα ψάρια δηλητηριάζονται από υδράργυρο, γίνονται άκαμπτα, καθιστώντας τα ευκολότερα στο κυνήγι. Τους τρώμε επίσης. Μην είστε παραληρητικοί, αλλά εάν αισθάνεστε αργός, ασταθής και μυρμήγκιασμα, τότε είναι χρήσιμο να δείτε έναν γιατρό και να κάνετε μια δοκιμή βαρέων μετάλλων “

.Source