Ένας 17χρονος ασθενής εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Σε μια εποχή που ο θάλαμος κορανοϊών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού βρίσκεται στα πρόθυρα του συνωστισμού σε καθημερινή βάση, η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν χθες στην Κύπρο επιδεινώνει τις ανησυχίες για την απότομη αύξηση του αριθμού των νοσοκομείων που χρειάζονται θεραπεία.

“Δεν ξέρουμε πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα”, δήλωσε ο Δρ Covid, επικεφαλής του Δημόσιου Νοσοκομείου Λεμεσού. Ο Ανδρέας Κωστής, που πιστεύει ότι ένας προσωρινός αποκλεισμός θα ήταν ιδανική επιλογή

Όπως ανέφερε ο Δρ. Ο Κώστι, “εδώ και αρκετό καιρό τώρα έχουμε προχωρήσει στα όρια της πληρότητάς μας”, προσθέτει ότι “ξεκινάμε το πρωί με ένα κρεβάτι ασφαλείας, և αν είμαστε τυχεροί, το διατηρούμε, αλλά μέχρι την ημέρα της απαλλαγής είμαστε ήδη γεμάτο βραχυπρόθεσμες δεξιώσεις, οπότε είμαστε συνήθως συνεχώς Είμαστε γεμάτοι. “

Εάν σε 500-600 περιπτώσεις κοροναϊού είχαμε 25 έως 35 υποδοχές την ημέρα, τότε το τρομακτικό σενάριο των 50 և 60 δεξιώσεων κάθε μέρα δεν είναι μακριά, όπως σημείωσε χθες το 941 νέα περιστατικά, λέει.

Προς το παρόν, συνέχισε, ο θάλαμος Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού βρίσκεται στα σύνορα με 67-68 ασθενείς. Ο 17χρονος, που παρουσιάζει ένα άλλο «οξύ πρόβλημα», είναι ο νεότερος, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν δύο διασωλήψεις, μία εκ των οποίων αναφέρεται σε έναν 47χρονο άντρα που δεν μπορεί να μετακομίσει στη Λευκωσία λόγω ασταθούς κατάστασης, όπως γίνεται με διασωλήνωση. χρόνος:

Η κατάσταση είναι επίσης δύσκολη στο βραχυπρόθεσμο θάλαμο, για ασθενείς με ήπια συμπτώματα, όταν ορισμένα ασθενοφόρα πρέπει να παρέχουν οξυγόνο, ενώ μπορούν να περιμένουν λίγες ώρες για εισαγωγή.

“Τις προηγούμενες ημέρες, όταν υπήρχε μεγάλη πίεση και πολλές κλήσεις ταυτόχρονα, οι ασθενείς που χρειάζονταν οξυγόνο έμειναν στο ασθενοφόρο για αρκετές ώρες για να πάρουν οξυγόνο”, δήλωσε ο Δρ. Ο Κώστης πρόσθεσε ότι «οι ασθενείς περίμεναν κατά λάθος για αρκετές ώρες στα καθίσματα μέχρι να μην υπάρχει κίνηση».

Είπε ότι η απόφαση αποστολής υποθέσεων μη-Κοβιδίων στον ιδιωτικό τομέα βοήθησε το “πολύ κουρασμένο” προσωπικό και, από την άλλη πλευρά, “ετοιμάζουμε να επεκτείνουμε άλλα κρεβάτια εάν επεκταθεί το σχέδιο δράσης της ΟΚΥΠΥ”. ανοίγουν. “

Σχετικά με το τι μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη την κατάσταση, ο Δρ. Ο Ανδρέας Κωστής σημείωσε ότι «όταν η επιδημία ξεπεράσει τον έλεγχο, αρχίζει να ασκεί σημαντική πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, η μόνη ανάπτυξη που μπορεί να σταματήσει αυτή την ανάπτυξη είναι ο προσωρινός βαριάς αποκλεισμού, ώστε να μπορούμε να αναδιοργανώσουμε, να μετρήσουμε τη δύναμή μας», ας καθίστε ως κοινωνία Για να σκεφτείτε ποιοι είναι οι στόχοι και οι προσδοκίες μας, να δείτε τι συμβαίνει. “

Συνέχισε. Η αύξηση της θερμοκρασίας, το κλείσιμο σχολείων το Πάσχα – η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης μπορεί να βοηθήσει, αλλά η δράση τους απαιτεί χρόνο, σε αντίθεση με έναν προσωρινό αποκλεισμό, “ο οποίος θα λειτουργήσει σχετικά αμέσως.”

Source