Ένα άλλο σχέδιο κρουαζιερόπλοιων πλέει από την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι | αρχείο, Ελλάδα, γενικές ειδήσεις

ΑΘΗΝΑ – Με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν ξανά, ακόμη και σε κρουαζιερόπλοια που φέρεται να είναι σούπερ-διασκορπιστές του COVID-19 όταν ξέσπασε η πανδημία στις αρχές του 2020, ένα άλλο πλοίο σχεδιάζει να αποπλεύσει από την Ελλάδα.

Η Silversea Cruises σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα τον Ιούνιο με το νεότερο πλοίο της, το Silver Moon, σε ένα πλήρως εμβολιασμένο περιβάλλον για προστασία, ανέφερε η SeaTrade Cruise News.

Το Silversea απαιτεί από όλο το πλήρωμα επιβατών και τους επιβάτες να εμβολιαστούν πλήρως κατά του COVID-19. Η απαίτηση θα ισχύει για όλα τα ταξίδια της παγκοσμίως, εκτός από εκείνα που αναχωρούν από την Αυστραλία, για τα οποία το πρωτόκολλο βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση, ανέφερε η έκθεση.

Από τις 18 Ιουνίου, το Silver Moon θα προσφέρει δρομολόγια 10 ημερών από την Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα με κλήσεις στη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Μύκονο και την Κρήτη, καθώς και τη Χάιφα (Ισραήλ) και την Κύπρο. Τα νέα δρομολόγια μετ ‘επιστροφής θα παρουσιαστούν και θα διατεθούν για γενική πώληση στις 15 Απριλίου.

«Τους τελευταίους μήνες, είδαμε τη βιομηχανία κρουαζιέρας να ξαναρχίζει υπεύθυνα σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτά τα νέα εναρκτήρια δρομολόγια για τη ναυαρχίδα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silversea Roberto Martinoli.

«Οι εμβολιασμοί θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών μας, του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκέπτουμε, τις οποίες δίνουμε προτεραιότητα πάνω απ ‘όλα», πρόσθεσε, ο κλάδος βασίζεται στις διακοπές και στην απαίτηση να φέρει ξανά μια άνθηση .

Νωρίτερα, η Norwegian Cruise Line δήλωσε ότι θα βάλει τρία πλοία πίσω στο νερό με σχέδια να συνεχίσει τις πτήσεις στα ελληνικά νησιά και την Καραϊβική στα τέλη Ιουλίου και Αυγούστου.

Η γραμμή κρουαζιέρας αναμένει ότι τα περιορισμένα ανοίγματα θα προσελκύσουν πολλούς Αμερικανούς, ακόμη και αν τα πλοία δεν μπορούν να σταματήσουν στα λιμάνια των ΗΠΑ. Η εταιρεία είπε ότι όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως και να δοκιμαστούν για COVID-19 πριν από την επιβίβαση.

Οι Celebrity Cruises θα έρθουν στην Ελλάδα από τις 19 Ιουνίου, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να σχεδιάζει να ανοίξει στους τουρίστες στις 14 Μαΐου, όσους μπορούν να δείξουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Coronavirus.

Η διασημότητα θα ξεκινήσει με επτά διανυκτερεύσεις σε όλη την Ελλάδα και το Αιγαίο Πέλαγος, δήλωσε ο Travel and Leisure. Αναχωρώντας από την Αθήνα, οι κρουαζιέρες θα σταματήσουν στη Μύκονο, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη στην Ελλάδα πριν συνεχίσουν στη Λεμεσό, την Κύπρο, και τη Χάιφα και την Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ.

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος άνω των 18 ετών πρέπει να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 πριν επιβιβαστούν στο πλοίο. Όσοι είναι κάτω των 18 ετών θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR πριν από την επιβίβαση.

Στο πλαίσιο της Royal Caribbean, το Celebrity Cruises θα ακολουθήσει τα μέτρα υγείας και ασφάλειας που καθορίζονται από το Healthy Sail Panel, συμπεριλαμβανομένων συχνών απολυμάνσεων και αυστηρών απαιτήσεων εμβολιασμού και δοκιμών, πρόσθεσε η έκθεση.

Το Celebrity Cruises ιδρύθηκε το 1988 από μια ελληνική οικογένεια και πάνω από το 70 τοις εκατό των αξιωματικών της ναυτιλίας προέρχονται από την Ελλάδα.

“Το Celebrity Apex είναι ένα τόσο υπέροχο πλοίο και για να αρχίσει επιτέλους να πλέει στο όμορφο Αιγαίο, όπου ξεκίνησαν όλα για το στόλο μας και μετά από τόσο μακρά απόσταση, είναι απίστευτα σημαντικό”, δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo μία δήλωση. “Πρόκειται για μια πολύ ειδική επιστροφή για Celebrity Cruises που έγινε δυνατή με την ισχυρή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης.”

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είπε, «Είμαι περήφανος που καλωσορίζω τις Celebrity Cruises πίσω στις ελληνικές της ρίζες σε αυτήν την ειδική περίσταση της δεκαετίας της ανεξαρτησίας της χώρας μας και ανυπομονώ για τους ταξιδιώτες να επιστρέψουν στις αξέχαστες εμπειρίες όλων των προορισμών μας σε έναν από τους νεότερα πλοία στον κόσμο. “

Πρόσθεσε, «Ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος που ο τουρισμός φέρνει στη χώρα μας δεν μπορεί να υποτιμηθεί και είμαι πολύ χαρούμενος που το Celebrity Cruises παίζει σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση αυτού του σημαντικού οικονομικού πυλώνα», ανέφεραν τα νέα της Cruise Industry.

«Είναι μεγάλη μου τιμή για τον καπετάνιο το νεότερο πλοίο του στόλου των διασημοτήτων. Περιμένω με ανυπομονησία την ημέρα που μπορώ να καλωσορίσω τους πρώτους μας επισκέπτες πάνω σε αυτό το υπέροχο σκάφος και θα είναι μια πολύ περήφανη στιγμή για μένα να το κάνω αυτό στην πατρίδα μου », δήλωσε επίσης ο καπετάνιος Δημήτριος Καφετζής στην ιστοσελίδα.

Η Celestyal Cruises είπε ότι το πρόγραμμα του 2021 θα ξεκινήσει εκ νέου στις 29 Μαΐου, με την αναχώρηση της 7-νύχτας κρουαζιέρας ειδυλλιακό Αιγαίο “από το λιμάνι του Πειραιά στις 29 Μαΐου, προσθέτοντας στις ελπίδες για έντονο τουριστικό καλοκαίρι.

Το Celestyal Crystal θα μεταφέρει επιβάτες στο τουρκικό παραθαλάσσιο θέρετρο Kusadası, στη συνέχεια στα ελληνικά νησιά της Ρόδου, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο (μετά από μια στάση στο λιμάνι του Λαυρίου), τη Μήλο και μετά την Κρήτη.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει ένα πλήρες πρόγραμμα όταν περισσότερες χώρες ανοίξουν ξανά τις τουριστικές τους βιομηχανίες. Μέχρι τότε, η Celestyal Crystal θα προσφέρει κρουαζιέρες 3 ή 4 διανυκτερεύσεων από το Λαύριο κάθε Τετάρτη και τον Πειραιά τα Σάββατα.

.Source