Ένα έτος όπου το χτύπημα της γροθιάς έγινε mainstream χαιρετισμός

Η στιγμή ζήτησε χειραψία. Ή θα είχε, υπό αυτό που θεωρούσαν κανονικές συνθήκες.

Όπως, πριν από το 2020.

Αυτή είναι η σκηνή, από τις 21 Δεκεμβρίου: Ο Tabe Mase, διευθυντής των υπηρεσιών υγείας των εργαζομένων και νοσηλευτής στο ChristianaCare Christiana Hospital στο Newark του Ντέλαγουερ, μόλις εισήγαγε μια βελόνα – μία που έδωσε το εμβόλιο COVID-19 – στον αριστερό βραχίονα Εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden. Αφού ο Μπάιντεν είπε λίγα λόγια για το μέγεθος της στιγμής, η Μάση επέκτεινε το δεξί της χέρι και άρχισε να τον αποχαιρετά.

Όχι για χειραψία. Για μια γροθιά – ο επίσημος χαιρετισμός του 2020, και πιθανώς πέρα

«Σίγουρα θα ήταν χειραψία αν ήταν το 2019», είπε η Mase αρκετές μέρες μετά την εμφάνιση της γροθιάς ζωντανά σε όλο τον κόσμο. «Αλλά είμαστε στη μέση μιας πανδημίας. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να διατηρήσουμε τους ασθενείς μας ασφαλείς και να διατηρήσουμε αυτήν την ανθρώπινη σύνδεση. … Αυτό το χτύπημα της γροθιάς ήταν, “Σε βλέπω, σε ακούω, συνδέομαι μαζί σου, αλλά σε κρατάω ασφαλή.” “

Η ασφάλεια είναι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο η κατάσταση του χτυπήματος της γροθιάς αυξήθηκε φέτος. Η χειραψία ήταν απλώς αιτιότητα του κοροναϊού. Μόλις ένας συνηθισμένος χαιρετισμός, έχει γίνει πέρα ​​από το περιφρονητικό. Όχι λιγότερο από μια εξουσία από τον Δρ. Anthony Fauci, τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, ζήτησε ειλικρινά το τέλος της χειραψίας πιστεύοντας ότι όχι μόνο θα ήταν αποτρεπτικό για την εξάπλωση του κοροναϊού, αλλά και για άλλους ιούς όπως η γρίπη.

Λοιπόν, τώρα χτυπάμε, δεν κουνάμε. Μερικοί – Fauci ανάμεσά τους – φαίνεται να προτιμούν το χτύπημα του αγκώνα, ίσως ακόμη και μια βούρτσα αντιβραχίων.

Αλλά ας το παραδεχτούμε: Δεν έχουν τη δροσιά του χτυπήματος της γροθιάς. Είναι εδώ για χρόνια – απλώς κοιτάξτε τους εορτασμούς των αθλητών – αλλά ποτέ δεν είναι πιο δημοφιλές από τώρα.

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα φημίστηκαν όταν κέρδισαν τον προεδρικό διορισμό των Δημοκρατικών τον Ιούνιο του 2008, κάνοντας την κίνηση πολύ δροσερή σε ορισμένους κύκλους, προκαλώντας οργή σε άλλους. Ένας αναλυτής της Fox News πρότεινε τότε ότι η τότε σύντομη Πρώτη Κυρία που προσφέρει το χτύπημα της γροθιάς στον σύζυγό της ήταν παρόμοια με μια «γροθιά της τρομοκρατίας».

«Επιτρέψτε μου να σας πω, δεν είμαι τόσο ισχίο. Το πήρα από το νέο προσωπικό », είπε η Michelle Obama εκείνη τη χρονιά στο ABC« The View ». «Αυτό είναι το νέο υψηλό πέντε.»

Τώρα, είναι η νέα χειραψία.

Τα παιδιά του Άγιου Βασίλη γροθιά φέτος αντί για ταξίδια στην αγκαλιά του. Αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο – Ιαπωνία, Κίνα, Μαλαισία, Καναδάς, Κένυα, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρος και πολλοί άλλοι – άνοιξαν ανοιχτά το 2020. Ακόμη και στις διαδηλώσεις που κυριάρχησαν μεγάλο μέρος του έτους στις ΗΠΑ, ως φυλετικές οι εντάσεις και οι κραυγές για τον τερματισμό της κοινωνικής ανισότητας έφτασαν σε νέα ύψη μετά το θάνατο των Μαύρων ανδρών και των γυναικών στα χέρια της αστυνομίας, οι μπάτσοι και οι διαδηλωτές μερικές φορές χτυπούν τις γροθιές τους ως ένδειξη συμβιβασμού ή ακόμη και ειρήνης.

«Όταν το σκέφτεστε, είναι σίγουρα περίεργο το πώς μετατρέψαμε και μεταφέραμε σε αυτό, με το χτύπημα της γροθιάς ό, τι κάνουμε», δήλωσε ο Tyler Herro, ο φρουρός του Μαϊάμι Χιτ. «Αλλά νιώθω ότι όλοι σε όλο τον κόσμο … το έχουν συνηθίσει και αυτό κάνουμε λόγω των περιστάσεων».

Η χειραψία υπάρχει εδώ και αιώνες. Μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση είναι ότι η χειραψία προήλθε για να αποδείξει σε κάποιον ότι ένα άτομο πρόσφερε ειρήνη και δεν κρατούσε όπλο.

Αποδεικνύεται, ίσως να κρατούσαν όπλα.

«Η πραγματικότητα είναι, στη σύγχρονη εποχή, μπορεί να φιλοξενείς ένα βιο-όπλο», δήλωσε ο Δρ Γκρέγκορι Πολωνίας της Ομάδας Έρευνας για τα Εμβόλια της Mayo Clinic.

Το σημείο της Πολωνίας αντικατοπτρίζει αυτό που ο Fauci έχει κάνει επανειλημμένα φέτος: Τα χέρια φέρουν μικρόβια και το χειραψία απλώς εκθέτει κάποιον στα μικρόβια ενός άλλου.

«Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος πιστός στη χειραψία», δήλωσε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Μαρτίου, καθώς το έθνος βρισκόταν στα πρώτα βήματα της πανδημίας που προκάλεσε ήδη περισσότερους από 330.000 θανάτους και με ορισμένους να συνεχίσουν να ανεβαίνουν. «Μόλις έγινα πολιτικός, σφίγγεις τα χέρια και το συνηθίζεις λίγο. Δεν χρειάζεται πλέον να σφίγγεις τα χέρια με τους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να είναι κάτι καλό που βγαίνει από αυτό. “

Ο Τραμπ μοιράστηκε ένα τριπλό χτύπημα με τον τότε Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe και τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi στη σύνοδο κορυφής της G-20 – το 2019, πολύ πριν μάθουμε τι ήταν ο κοροναϊός.

Αλλά το 2020, το χτύπημα εξερράγη.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Steven Mnuchin, στο Capitol Hill. ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi στο Τόκιο, φοιτητές στη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών στο West Point της Νέας Υόρκης κατά την αποφοίτησή τους.

Ο παίκτης που κερδίζει το τουρνουά γκολφ Memorial, που φιλοξενείται από τον μεγάλο Jack Nicklaus του γκολφ, παίρνει παραδοσιακά μια χειραψία από τον 18-πρωταθλητή. Ο Τζον Ραχς κέρδισε το τουρνουά στις 19 Ιουλίου και δέχτηκε ευτυχώς ένα χτύπημα γροθιάς από τον Νικλάους, ο οποίος αποκάλυψε ότι μάχεται τον κοραναϊό τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

«Ονειρεύομαι αυτή τη χειραψία πολλές φορές», είπε ο Ραχ. «Λοιπόν, ήταν μια γροθιά λόγω της κατάστασης, αλλά ακόμα, πόσοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι έπαιρναν συγχαρητήρια γροθιά από τον Jack Nicklaus;»

Φέτος, πιθανώς περισσότερο από ποτέ.

Ταιριάζει, φαίνεται, ότι η γροθιά χτύπησε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του έτους – Μπάιντεν που παίρνει το εμβόλιο που μπορεί τελικά να παραδώσει κάποια κανονικότητα ξανά. Ο Mase είπε ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα χτυπήσει, αφού έλαβε το εμβόλιο που όλοι μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα επιστρέψει σε ένα είδος φυσιολογικού πάλι, «μόλις ήρθε φυσικά».

«Θα είναι εδώ όσο η πανδημία είναι», είπε η Mase. «Ελπίζω όμως να επιστρέψουμε στις χειραψίες. Μόλις μειωθεί η πανδημία, ελπίζω να επιστρέψουμε στις χειραψίες και σε αυτήν την ανθρώπινη σύνδεση. Αλλά ένα χτύπημα γροθιάς είναι ακόμα καλό. Είναι ακόμα ανθρώπινη σύνδεση. Και είναι ασφαλές. “

Πνευματικά δικαιώματα 2020 The Associated Press. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Αυτό το υλικό δεν μπορεί να δημοσιευτεί, να μεταδοθεί, να ξαναγραφεί ή να αναδιανεμηθεί χωρίς άδεια.

.Source