Ένα γεγονός υπέρ της ομοσπονδίας από την πλατφόρμα “Αυτή η χώρα είναι δική μας”

Το Σάββατο, 24 Απριλίου, στις 5.30 μ.μ., η πλατφόρμα “This Country is Ours” θα πραγματοποιήσει τη δική της εκδήλωση ενόψει της άτυπης διάσκεψης υπέρ της ομοσπονδίας στη Γενεύη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις ελεύθερες ζώνες.

Η κοινή δήλωση της πλατφόρμας διαβάστηκε από δύο νέους, τη Sise Erdogan και τον Dogan Akdeniz, οι οποίοι είπαν: «Είμαστε T / Cs που αγωνίζονται εδώ και χρόνια για να ζήσουν ελεύθερα σε αυτές τις χώρες, για να διατηρήσουν τον πολιτισμό ζωντανό, για να ενώσουν με ο κόσμος.” «Υποστηρίζουμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε, ότι η λύση στο πιο ρεαλιστικό μοντέλο επανένωσης του διχασμένου νησιού μας είναι η ομοσπονδία».

Με τις αποφάσεις που έχουν λάβει πολλές φορές στο παρελθόν, με κάθε βήμα που έχουν κάνει (ή όχι), αποκόπτοντας αυτήν την κοινότητα από το διεθνές δίκαιο, διαχωρίζοντας τα διχαστικά μοντέλα, μακριά από την πραγματικότητα, αυτή η νοοτροπία έχει τον ίδιο ρόλο με την πάροδο του χρόνου , προσθέτει, στην ίδια δήλωση.

Αναφέρεται ότι η τουρκική κοινότητα της Κύπρου το 2004 Αποδείχθηκε στο δημοψήφισμα ότι ήθελε το ομοσπονδιακό μοντέλο και το έχει επαναλάβει πολλές φορές σε όλες τις διαδικασίες από τότε. “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι παράμετροι του ΟΗΕ είναι σαφείς. Προς το παρόν, το αμφίδρομο, δικοινοτικό μοντέλο της ομοσπονδίας που βασίζεται στην πολιτική ισότητα βρίσκεται στο τραπέζι. Και η τουρκοκυπριακή κοινότητα υποστηρίζει ολόψυχα αυτήν τη θέληση. “

Για να δείξουμε αυτήν την καρδιά և για να την δείξουμε the σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε οι δύο νέοι της πλατφόρμας, διοργανώνουν την εκδήλωση στις 24. “Θα δείξουμε για άλλη μια φορά ότι η θέλησή μας είναι υπέρ μιας ομοσπονδιακής λύσης.”

“Όσοι αισθάνονται σαν Κύπριοι, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τη γλώσσα ή τη φυλή τους, που θέλουν να επανενώσουν αυτό το νησί, μας προσκαλούν στις πλατείες.”

Διάβασαν οι νέοι τα συνθήματα; “Ομοσπονδία για να μην γίνουμε πρόσφυγες”, “Ομοσπονδία για την ελευθερία”, “Ομοσπονδία για την ανεξαρτησία”, “Ομοσπονδία για την αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο”, “Ομοσπονδία έτσι ώστε να μην υπάρχουν πόλεμοι”, “Ομοσπονδία έτσι ώστε οι μητέρες να μην κλαίνε ξανά” να μην χάσει πατέρες “.

«Ας ζήσουμε μαζί ως αδέλφια, ας ριζωθούμε μαζί σε αυτές τις χώρες, ας γίνουμε πράσινοι με δάκρυα χαράς, όχι θλίψης», κατέληξαν.

Η εκδήλωση της πλατφόρμας “Αυτή η χώρα είναι δική μας” πραγματοποιήθηκε παρουσία του RTK, του Tufan Erhiurman և των Προέδρων του KKD C’emal y Zigit, κοντά στον αποκλεισμό στην οδό Ledra, όχι στο Buzuk Khan, επειδή, όπως δήλωσαν, δεν επιτρέπεται “τμήμα Bakufia.”

Διαβασέ το!

Πηγή: KYPE

Source