Ένα ελληνικό βουνό που δεν ανταποκρίνεται στο όνομά του. (βίντεο)

Μια ειδική γωνιά της Ελλάδας που προσφέρει όμορφες εικόνες

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Ελλάδα έχει πολλά βουνά και πολλά χωριά. Και φαίνεται να έχει βουνά που είναι χωριά. Και επειδή μπορεί να σας μπερδέψαμε, πρέπει να είμαστε λίγο πιο ξεκάθαροι για ένα ελληνικό χωριό που ονομάζεται Βουνό. Και βρίσκεται σε ένα νησί. Ιδιαίτερα στο Βόρειο Αιγαίο. Η Χίος είναι ένα νησί με τα όμορφα χωριά της με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, village Το χωριό Woono είναι ένα από αυτά. Ένα όμορφο χωριό κάστρο στα νότια του νησιού, το οποίο αξίζει πραγματικά να γνωρίζετε αν βρίσκεστε στο όμορφο νησί της Χίου.

Το όμορφο ελληνικό βουνό, που είναι επιτέλους ένα χωριό.

Το μεσαιωνικό χωριό κάστρο Βουνό ξεχωρίζει για την ομορφιά του, αλλά περισσότερο για το όνομά του. Και φυσικά δεν το λέμε τυχαία. Ο λόγος είναι προφανής. Το βουνό, χτισμένο 20 χλμ. Από την πόλη της Χίου, είναι χτισμένο πάνω σε βράχο. Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό που επέτρεψε στο χωριό να επιβιώσει από τον καταστροφικό σεισμό του 1881 στο νησί.

Όπως αναφέρεται exploringgreece.tv:, το βουνό πήρε αυτό το όνομα επειδή μοιάζει με ένα μικρό βουνό – ακόμη και ένα νησί. Εκτός από το όνομα, όπως είπαμε, ξεχωρίζει επίσης για την ομορφιά του. Τα περισσότερα βασίζονται στην αρχιτεκτονική του. Ο μεσαιωνικός ρυθμός άφησε επίσης το σημάδι του. Το χωριό είναι στην πραγματικότητα σαν κάστρο, τα τείχη του οποίου είναι τα εξωτερικά τείχη των σπιτιών. Όταν το κοιτάξετε από ψηλά, μπορείτε να δείτε πόσο εντυπωσιακό είναι, πόσο σκέφτηκαν οι κάτοικοί του όταν το δημιούργησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η οχύρωση μετέτρεψε κυριολεκτικά το χωριό σε παλιό φρούριο. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν δύο πύλες, μία από τις οποίες έπρεπε να εισέλθει και να βγει. Και όχι ανά πάσα στιγμή. Οι πύλες άνοιξαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και έκλεισαν τη νύχτα. Έτσι, οι κάτοικοι ένιωθαν ασφαλείς, γιατί κανένας ξένος δεν μπορούσε να εισβάλει απαρατήρητο τη νύχτα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του χωριού είναι ότι τα κτίρια (κυρίως πέτρα) είναι χτισμένα έτσι ώστε όλα να είναι κολλημένα μαζί. Λες και το ένα είναι επέκταση του άλλου. Θα περπατήσετε ανάμεσά τους με τοξωτά σοκάκια και θα θαυμάσετε τις καλοδιατηρημένες αυλές. Περπατήστε στον Κόσμο που θα σας οδηγήσει σε μια άλλη εποχή.

Μια ειδική γωνιά της Ελλάδας που προσφέρει όμορφες εικόνες

Η Ελλάδα έχει πολλά βουνά και πολλά χωριά. Και φαίνεται να έχει βουνά που είναι χωριά. Και επειδή μπορεί να σας μπερδέψαμε, πρέπει να είμαστε λίγο πιο ξεκάθαροι για το ελληνικό χωριό που ονομάζεται Όρος. Και βρίσκεται σε ένα νησί. Ιδιαίτερα στο Βόρειο Αιγαίο. Η Χίος είναι ένα νησί με τα όμορφα χωριά της με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, village Το χωριό Woono είναι ένα από αυτά. Ένα όμορφο χωριό κάστρο στα νότια του νησιού, το οποίο αξίζει πραγματικά να γνωρίζετε αν βρίσκεστε στο όμορφο νησί της Χίου.

Το όμορφο ελληνικό βουνό, που είναι επιτέλους ένα χωριό.

Το μεσαιωνικό χωριό κάστρο Βουνό ξεχωρίζει για την ομορφιά του, αλλά περισσότερο για το όνομά του. Και φυσικά δεν το λέμε τυχαία. Ο λόγος είναι προφανής. Το βουνό, χτισμένο μόλις 20 χλμ. Από την πόλη της Χίου, είναι χτισμένο πάνω σε βράχο. Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό που επέτρεψε στο χωριό να επιβιώσει από τον καταστροφικό σεισμό του 1881 στο νησί.

Όπως αναφέρεται exploringgreece.tv:, το βουνό πήρε αυτό το όνομα επειδή μοιάζει με ένα μικρό βουνό – ακόμη και ένα νησί. Εκτός από το όνομα, όπως είπαμε, ξεχωρίζει και για την ομορφιά του. Το μεγαλύτερο μέρος βασίζεται στην αρχιτεκτονική του. Ο μεσαιωνικός ρυθμός άφησε επίσης το σημάδι του. Το χωριό είναι στην πραγματικότητα σαν κάστρο, τα τείχη του οποίου είναι τα εξωτερικά τείχη των σπιτιών. Όταν το κοιτάξετε από ψηλά, μπορείτε να δείτε πόσο εντυπωσιακό είναι, πόσο σκέφτηκαν οι κάτοικοί του όταν το δημιούργησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η οχύρωση μετέτρεψε κυριολεκτικά το χωριό σε παλιό φρούριο. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν δύο πύλες, μία από τις οποίες έπρεπε να εισέλθει και να βγει. Και όχι ανά πάσα στιγμή. Οι πύλες άνοιξαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και έκλεισαν τη νύχτα. Έτσι, οι κάτοικοι ένιωθαν ασφαλείς, καθώς κανένας ξένος δεν μπορούσε να εισβάλει απαρατήρητο τη νύχτα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του χωριού είναι ότι τα κτίρια (κυρίως πέτρα) είναι χτισμένα έτσι ώστε όλα να είναι κολλημένα μαζί. Λες και το ένα είναι επέκταση του άλλου. Θα περπατήσετε ανάμεσά τους με τοξωτά σοκάκια και θα θαυμάσετε τις καλοδιατηρημένες αυλές. Περπατήστε στον Κόσμο που θα σας οδηγήσει σε μια άλλη εποχή.

Source