Ένα ελληνικό δικαστήριο έχει αποφανθεί υπέρ του Κωνσταντίνου Αγγελίδη

Ο κανόνας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το αποτέλεσμα της σύγκρουσης καταργήθηκε. Τι αναφέρεται στη συλλογιστική της απόφασης;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Στην Ελλάδα, ο σταθμός τροχαίου ατυχήματος δημιουργήθηκε στην περίπτωση του γνωστού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Κωνσταντίνου Αγγελίδη, ο οποίος έγινε δεκτός από το Πρωτοδικείο Αθηνών, επειδή ο κανόνας ότι ο οδηγός πίσω από το αυτοκίνητο ήταν μόνο υπεύθυνος για το αποτέλεσμα ακυρώθηκε. σύγκρουση.

Σύμφωνα με έρευνα στο δικαστήριο από τον νόμιμο εκπρόσωπο, η οποία προέκυψε από τη χρήση προηγμένων εργαλείων απεικόνισης κίνησης, ο Αγγελίδης αθωώθηκε, αναγκάζοντας τον οδηγό λεωφορείου, την OSY και την ασφαλιστική τους εταιρεία να πληρώσουν οικονομική αποζημίωση. ως αποζημίωση για μη χρηματική ζημία.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα στη Λεωφόρο Vulagmen το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου 2017, όταν ο οικοδεσπότης έπεσε πίσω από το λεωφορείο ακορντεόν με τον μεγάλο κινητήρα του, ο οποίος κινείται επικίνδυνα από αριστερά προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα το επίπεδο παραπληγίας του να είναι τώρα φτάνει το 85% -90%. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ενάγων υπέβαλε αγωγή στο Πρωτοδικείο πριν από ένα χρόνο, απαιτώντας 2.904.000 ευρώ.

Στα μεσοδιάστημα, ο οικοδεσπότης υποβλήθηκε σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα έζησε σε ένα κέντρο αποκατάστασης. Μπορεί να έχει κερδίσει τη μάχη, θα μπορούσε να είχε επιβιώσει, αλλά έπρεπε να μάθει τα πάντα από την αρχή, οπότε αγωνιζόταν συνεχώς να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά στον αγώνα για ανάκαμψη.

Από την αρχή, ο φύλακας άγγελος ήταν μαζί του, η γυναίκα της ζωής του, η Εβελίνα Βάρσαμη, η οποία μαζί με τον γιο τους Αλέξανδρο, προσπαθούν να ομορφαίνουν κάθε μέρα με αγάπη και χαμόγελο.

Μίλησε στην ΘΕΜΑ για την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον άντρα της, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς την ελληνική δικαστική εξουσία.

“Εγώ, ο Κωνσταντίνος – μικρός Αλέξανδρος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφασή της. Από την πρώτη στιγμή πιστεύαμε ότι ο αγώνας μας ήταν δίκαιος, ότι το τραγικό ατύχημα δεν φταίει ο σύζυγός μου. Αν και αυτή η απόφαση είναι σε πρώτο βαθμό, ελπίζουμε ότι ολόκληρη η δικαστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα. “Ευχαριστούμε όλους εκείνους που μας υποστήριξαν στη δοκιμασία μας”, είπε.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με τον οικογενειακό δικηγόρο Angelidis Agamemnon Tacis, αποφάνθηκε σε αυτό το στάδιο το ποσό αποζημίωσης για μη χρηματική ζημία, ενώ αναμένεται ένα επιπλέον ποσό, το οποίο θα σχετίζεται με το χαμένο εισόδημα, καθώς ο οικοδεσπότης θεωρήθηκε ακατάλληλος

“Ο Κωνσταντίνος είχε 90% αναπηρία στο πρώτο στάδιο, αλλά τώρα, τρία χρόνια μετά το ατύχημα, βρίσκεται στο 85%. Από τη σκληρή δουλειά των γιατρών, σε συνδυασμό με τη θέλησή του և πάντα με τη βοήθεια, παίρνει μερικά βήματα. Καταλαβαίνει, αλλά μιλά με δυσκολία, δύσκολο να διατηρηθεί. Τίποτα δεν είναι ευκολότερο γι ‘αυτόν! Είναι τραγικό να βλέπεις έναν άνδρα σε αυτήν την κατάσταση, ειδικά τον Κωνσταντίνο, που ήταν όμορφο αγόρι. Επομένως, η απόφαση την δικαιολογεί μόνο από την άποψη των δαπανών που είναι απαραίτητες για τη συντήρησή της, καθώς αφορά ακατανόητα ποσά. Μια τέτοια κατάσταση έχει πολύ κόστος, δεν είναι απλό πράγμα, γιατροί, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εξαιρετική νοσοκόμα. “Ας μην ξεχνάμε τις χειρουργικές επεμβάσεις που έκανε, τον αριθμό των οποίων πραγματικά ξέχασα, αλλά και τις αναμενόμενες.”

Το δικαστήριο έκρινε ότι η αιτία του ατυχήματος ήταν αποκλειστικά ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος, λόγω έλλειψης προσοχής, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, ο οποίος, παρά την προσπάθειά του να τον αποφύγει, ήταν μόλις λίγα εκατοστά μακριά. δεν τα κατάφερε.

“Αμφισβήτησα ότι το GPS που έβαλαν στα αυτοκίνητα για τον έλεγχο του στόλου θα έδειχνε τίποτα. «Έτσι, ψάχνοντας, βρήκαμε ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν έπρεπε να ήταν στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης εκείνη την εποχή, αλλά στον Ποσειδώνα, καθώς η συνήθης διαδρομή του από εκεί τελειώνει στην Παλαιά Φώκαια», είπε ο Τάκης. «Από τότε που βρέθηκε το λεωφορείο. στην αριστερή λωρίδα, με ειδικές ρυθμίσεις հետ μαζί με τις ρωγμές στο δρόμο, με τη βοήθεια ενός ειδικού, αποδείχθηκε ότι ήταν στη δεξιά σειρά στην αρχή, το έκανε λεπτομερώς! Λόγω του μεγέθους του, καθώς μιλάμε για το λεωφορείο ακορντεόν, διασχίζει τους Vuliagmen. «Ο Αγγελίδης προσπάθησε να τον αποφύγει, δεν τον έφτασε μόλις μερικά εκατοστά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το λεωφορείο ό, τι ήταν στον πυλώνα.

Η λεπτομερής περιγραφή του δικηγόρου Agamemnon Tacis από τη στιγμή του ατυχήματος φαίνεται ξεκάθαρα στα σχέδια που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν τα δικαστικά όργανα να έχουν μια πλήρη εικόνα.

“Πίστευα στην υπόθεση από την αρχή, αλλά η απόφαση εξαρτάται από τον δικαστή. Για την εμπειρία μας, χρησιμοποιήθηκαν πιο προηγμένα εργαλεία, όπως drones, ένα ειδικό πρόγραμμα προσομοίωσης, στο οποίο τα βάρη και οι ταχύτητες των οχημάτων, οι συνθήκες, οι δυνάμεις, όλα όσα τοποθετήθηκαν σε έναν ειδικό δρόμο, ως αποτέλεσμα των οποίων υπολογίστηκαν τα πάντα. Ήταν ένα δύσκολο αποτέλεσμα, όχι απλό. Αρκεί να μπορούμε να αποδείξουμε την αλήθεια. “

Στην απόφασή του, το δικαστήριο αναγνώρισε τη συνενοχή του 30% στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, καθώς δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν είχε κράνος κατά τη στιγμή του ατυχήματος. καταλήγει ο κ. Tacis

“Ο Αγγελίδης φορούσε κράνος, το φορούσε πάντα για αυτό, η γνώμη μας είναι ότι το φορούσε κανονικά. Αυτό αποδεικνύεται από τους τραυματισμούς του, καθώς δεν έχει άλλο χτύπημα στο κεφάλι από το μέτωπο. Εκείνη τη στιγμή ρίχτηκε, έπεσε, ο κινητήρας σύρθηκε, πήρε φωτιά. Χωρίς κράνος, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Απλώς πιστεύουμε ότι όταν ο EKAB ήρθε να πάρει τον ασθενή, κανείς δεν σκέφτηκε το κράνος του. “Επειδή το κράνος του δεν βρέθηκε, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της συνενοχής του 30%, το οποίο δεν σκοπεύω να αφήσω έτσι”, κατέληξε ο κ. Τάκης.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source