Ένα μήνα δωρεάν από αύριο – 147 θέσεις στάθμευσης στην οδό Homer

Το City Parking στην οδό Homer ανοίγει στο κοινό την 1η Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με το Δημαρχείο Λευκωσίας, ο χώρος στάθμευσης κάτω από τη λεωφόρο, που ήταν η πρώτη προσπάθεια στην Κύπρο, έχει 147 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οκτώ θα είναι δωρεάν για ένα μήνα για οκτώ άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εκτός από το χώρο στάθμευσης, το έργο περιλαμβάνει δημόσιες τουαλέτες στο επίπεδο της τάφρου Davila (West), καθώς και μια σκάλα-ανελκυστήρα που συνδέει το χώρο στάθμευσης με την τάφρο և Homer Avenue. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης τη διεύρυνση της λεωφόρου Homer, την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, την εγκατάσταση οδικού εξοπλισμού και τον φωτισμό.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρηματική Ανταγωνιστικότητα Program Πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης 2014-2020), Κρατικός Προϋπολογισμός և Δήμος Λευκωσίας.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού, η είσοδος από τους χώρους στάθμευσης του Homer և D’Avila θα δοθεί στην κύρια σκάλα, η οποία περνά μέσα από μια τάφρο μπροστά από τα πεζοδρόμια προς τη γέφυρα προς την πλατεία Ελευθερίας.

Οι δοκιμές σιντριβανιών τάφρων, φώτων δαπέδων καταστρώματος final Οι τελικές ηλεκτρομηχανικές δοκιμές ανελκυστήρα D’Avila կ θα ολοκληρωθούν το νέο έτος. Ταυτόχρονα, τα τελικά έργα στην τάφρο θα πραγματοποιηθούν στο μαρμάρινο γλυπτό κάτω από τη γέφυρα, στο εσωτερικό του καφέ, στο σνακ μπαρ και σε δύο κιόσκια, ενώ ο διαγωνισμός εστιατορίου εξακολουθεί να εκκρεμεί.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωράτης, είπε ότι ήταν μια σημαντική μέρα για τους πολίτες της πόλης, ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ανακαίνισης του Εμπορικού Τριγώνου, που αφορά την οδό Στασράκτου και τους παρακείμενους δρόμους, η παράδοση στις λεωφόρους. Ο Όμηρος χώρος στάθμευσης Κυριάκου Μάτση և Το Καλλίπολος είναι ανοιχτό για το κοινό և θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Είπε ότι οι επισκέπτες από το πάρκινγκ θα μπορούν εύκολα να πάνε στην πόλη μέσα στα τείχη, διασχίζοντας την τάφρο, κάτω από τη γέφυρα της πλατείας. “Η Λευκωσία αλλάζει. Η καρδιά της πρωτεύουσας κερδίζει δυναμική, οι συνοικίες εξοπλίζονται. “Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, καλώ τους κατοίκους της Λευκωσίας να ζήσουν στην πόλη μας, να το απολαύσουν, να τον αγαπήσουν, να είναι περήφανοι γι ‘αυτό”, δήλωσε ο δήμαρχος. ,

Source