Ένα νέο καλάθι, που κόστισε τη ζωή δύο υπαλλήλων του υποσταθμού “Άγιος Δημήτριος”. Τι λέει ο ανάδοχος του έργου;

Πέρασαν πέντε ημέρες από το ατύχημα στον υποσταθμό του Αγίου Δημητρίου. Πολλές ακόμη ερωτήσεις σχετικά με την απώλεια δύο νέων έμπειρων εργαζομένων με οικογένειες και παιδιά. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ο ανάδοχος του έργου είναι AVAX և, και οι δύο εργαζόμενοι εργάστηκαν υπό τον εργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd.

Ο Prlogos επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της γερμανικής εταιρείας Muehlhan Cyprus LTD, Mr. Με τον Στυλιανό Νικολαΐσι, ο οποίος ασχολείται κυρίως με τα ικριώματα στην άμμο. Έχει υλοποιήσει έργα μεγάλης κλίμακας από το 1995, ποτέ πριν στην ιστορία του δεν πέτυχε ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, όπως το πρόσφατο.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ανέλαβε σύμβαση για το σύστημα αποϋλοποίησης στην 5η κατηγορία του Αγίου Δημητρίου. Το αυτοκίνητο ήταν καινούργιο, αγοράστηκε το 2020. Τον Σεπτέμβριο. Οι δύο ατυχείς εργάτες δούλευαν στον ίδιο πύργο ψύξης σε παρόμοια εργασία τον Οκτώβριο, και στη συνέχεια το καλάθι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. “Συντηρήθηκε πρόσφατα από τον κατασκευαστή, ακριβώς όπως παρείχε ο τεχνικός ασφαλείας”, δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Η ελληνική αστυνομία παρακολουθεί την τοποθεσία του υποσταθμού του Αγίου Δημητρίου για να προσδιορίσει την αιτία του ατυχήματος και η Επιθεώρηση Εργασίας διεξάγει τη δική της έρευνα. Η AVAX έχει διορίσει εμπειρογνώμονες, όπως η Muehlhan Cyprus Ltd.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Muehlhan Cyprus Ltd στις 18 Απριλίου, δύο ημέρες μετά το ατύχημα, διαφημίζει στο fb https://www.facebook.com/Muehlhan-Cyprus-Ltd-104568868083329/ “Απαραίτητο για μια τέτοια σκαλωσιά είναι μια αξιόπιστη εταιρεία όπως Μουλχάν. “

“Η ποιότητα, η υγεία, η ασφάλεια και το περιβάλλον είναι τα θεμέλια της επιχείρησής μας. Ποιότητα, υγεία, ασφάλεια և περιβάλλον – τέσσερα στοιχεία υπεύθυνης εταιρικής διακυβέρνησης. “Με βάση τη γνώση ότι όλα τα ατυχήματα βασίζονται σε ανθρώπινο λάθος, προσπαθούμε να τα αποφύγουμε μέσω αποτελεσματικής εκπαίδευσης και διεξοδικών ενεργειών”. αναφέρει τη σελίδα https://www.muehlhan.com/.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Source