Ένα νέο κρούσμα κοροναϊού έχει αναφερθεί καθημερινά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα νέο ξέσπασμα ενός νέου υψηλού κοροναϊού καθημερινά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατάσταση «καταστροφής» για νοσοκομεία

Άλλες 55.892 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο 24 ωρών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αυτό είναι ένα άλλο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα από την αρχή της επιδημίας, καθώς σχεδόν κάθε μέρα ο ρυθμός ανάπτυξης είναι τώρα υψηλότερος από τον προηγούμενο.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος αριθμός θετικών περιπτώσεων στη χώρα είναι 377 ανά 100.000 πληθυσμούς

Σχεδόν χίλιοι επιβεβαιώθηκαν και πάλι οι θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο αριθμός των 964 θυμάτων που αναφέρθηκαν από την αρχή της επιδημίας είναι 73.512.

Τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προειδοποιούν ότι υφίστανται άνευ προηγουμένου πίεση. Εκτιμάται ότι έως και τα μισά νοσοκομεία στην Αγγλία έχουν πλέον περισσότερους κωδικοποιημένους ασθενείς από ό, τι στο ύψος του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Ο συνολικός αριθμός ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για κοροναϊό στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ήταν 23.813.

Οι αναφορές δείχνουν ότι ορισμένα νοσοκομεία προσπαθούν να κάνουν επείγουσες αλλαγές για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της άνευ προηγουμένου ταχύτητας εισδοχής του Covid.

Σύμφωνα με το Guardian, οι θάλαμοι εσωτερικών ασθενών στο UCLH, ένα μεγάλο νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο, υποβάλλονται σε αλλαγές ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ως θάλαμοι ανάνηψης με παροχή οξυγόνου και αναπνευστήρες.

Η διεύθυνση του Royal London Hospital στο Ανατολικό Λονδίνο κήρυξε το προσωπικό μέσω e-mail ως «καταστροφική κατάσταση», σημειώνοντας ότι τώρα υπάρχει μόνο μία νοσοκόμα σε κάθε έναν από τους ασθενείς με κοροναϊούς.

“Δεν παρέχουμε πλέον υψηλής ποιότητας κρίσιμη φροντίδα γιατί δεν μπορούμε. “Όλα θα είναι δύσκολα πριν γίνουν καλύτερα”, είπε στο προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασθενείς περίμεναν 24 ώρες στο νοσοκομείο για να αδειάσουν τα κρεβάτια και ορισμένοι ασθενείς έφτασαν με ασθενοφόρο για να παρακάμψουν τις ουρές, όπου έπρεπε να περιμένουν ασθενοφόρα.

Ταυτόχρονα, μια μελέτη του Imperial College London επιβεβαιώνει ότι ο ρυθμός μετάδοσης ενός νέου στελέχους κοραναϊού είναι ταχύτερος, καθώς αυξάνει την τιμή του R από 0,4 σε 0,7. Το νέο στέλεχος ευθύνεται για περίπου το 60% των νέων περιπτώσεων. Χώρα:

Ταυτόχρονα, οι γιατροί ανταποκρίνονται σε μια αλλαγή στη στρατηγική εμβολιασμού που θα δώσει προτεραιότητα στη χορήγηση της πρώτης δόσης στους πιο ευάλωτους πολίτες, με τη δεύτερη δόση να συνιστάται εντός 21 ημερών από τον εμβολιασμό. Pfizer և 28 ημέρες για το εμβόλιο AstraZeneca, αλλά εντός 12 εβδομάδων.

Οι γιατροί θεωρούν την αναβολή της δεύτερης δόσης για ηλικιωμένους πολίτες που έχουν ήδη κάνει το ραντεβού ως «τεράστια αδικία», σημειώνοντας ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer εάν αλλάξει το πρωτόκολλο.

Ωστόσο, οι επικεφαλής ιατροί της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας εξέδωσαν κοινή δήλωση που επιβεβαιώνει ότι η καθυστέρηση στη δεύτερη δόση δεν επηρέασε σημαντικά την αποτελεσματικότητα των παρασκευασμάτων.

Πρόσθεσαν ότι το πρώτο προϊόν παρέχει 70% προστασία από τον ιό, ο οποίος θα εξαπλωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Η αλλαγή στη στρατηγική πιστεύεται επίσης ότι οφείλεται στον σχετικά μικρό αριθμό εμβολίων που διατίθενται σήμερα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης NHS. 530.000 δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης θα είναι διαθέσιμες τη Δευτέρα. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο ένα εκατομμύριο εμβόλια την εβδομάδα έως τα μέσα Ιανουαρίου. Επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση λένε ότι χρειάζονται 2 εκατομμύρια εμβόλια κάθε εβδομάδα για να σταματήσει η επιδημία.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στη Μεγάλη Βρετανία. Στο μήνυμά του για το Νέο Έτος, ο πρωθυπουργός Τζον Ονσον εξέφρασε την αισιοδοξία του στο Telegraph ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης / του AstraZene έρχεται. Το Brexit θα κάνει το 2021 ένα «έτος αλλαγής και ελπίδας».

Πηγή: KYPE

Source