Ένα νεκρό τραβήχτηκε από την κατολίσθηση … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι διασώστες βρήκαν και ανέκτησαν ένα πτώμα σήμερα σε κατολίσθηση στη νότια Νορβηγία που έπληξε τουλάχιστον εννέα κτίρια, ανέφερε η αστυνομία και εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να λείπουν.

Άλλα 10 άτομα τραυματίστηκαν σε κατολίσθηση την Τετάρτη κοντά στην πόλη Gerdrum, 30 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Όσλο.

Βρέθηκε ένας άντρας. “Δυστυχώς, ο θάνατός του έχει επιβεβαιωθεί”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ρόι Άλκιστς, ο οποίος ήταν στη σκηνή, σε δημοσιογράφους χωρίς να αναφέρει.

Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν μια εταιρεία την οποία ο Bjorn Nuland, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας στη σκηνή, εξακολουθεί να περιγράφει ως επιχείρηση διάσωσης. Η αναζήτηση επικουρείται από μια σουηδική ομάδα διάσωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=twl4DPlNnF8:

Περίπου 1.000 άτομα έχουν εκκενωθεί από το Gerdrum μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων 46 ατόμων 2 χιλιόμετρα από την κατολίσθηση, αφού οι αρχές παρατήρησαν ρωγμές στον ποταμό.

Η επιχείρηση διάσωσης από κατολισθήσεις συγκλόνισε τη χώρα με πληθυσμό 5,4 εκατομμυρίων.

“Σας εκφράζω τα συλλυπητήριά μου καθώς μπαίνετε σε ένα οδυνηρό και αβέβαιο νέο έτος. «Με εσάς που έχετε χάσει τα σπίτια σας, που τώρα είναι σε απόγνωση, δεν βλέπετε πώς θα προχωρήσετε», είπε ο Βασιλιάς Χάραλντ στο μήνυμα του Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: cnn.gr

Source