Ένα περιβάλλον στο τέλος της βασιλείας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πώς και για ποιο λόγο πωλήθηκαν 128 δισεκατομμύρια δολάρια της χώρας. Διαφορετικοί εκπρόσωποι έρχονται με διαφορετικές απαντήσεις στις απλές ερωτήσεις που τίθενται. Ούτε είναι πειστικό. Όλος ο κόσμος, ειδικά οι ανεπτυγμένες χώρες, αλλά και οι υπανάπτυκτες χώρες, αντιμετωπίζουν καλές και κακές εκστρατείες εμβολίων και προμήθεια εμβολίων. Είναι σαφές ότι ούτε η ταχύτητα και το εύρος του εμβολιασμού προχωρούν, από ποια μάρκα εμβολίου αγοράστηκε από ποιο ποσό ή για ποιον όρο. Η κατάσταση των νοσοκομείων ως προς το ποσοστό πληρότητας είναι επίσης προφανής. Οι πρακτικές που απαγορεύουν την αντιπολίτευση, την κριτική, ακόμη και την πολιτική γίνονται διαδεδομένες. Και μιλάμε για εξωτερική πολιτική, ξεκινώντας από την υπόθεση ότι τα ασυνεπή βήματα που χωρίζονται μεταξύ τους είναι μια ολιστική εξωτερική πολιτική συνολικά.

Τα συνθήματα γίνονται δόγματα, και οι πολιτικές που αλλάζουν ανάλογα με την κατάσταση είναι μια διατριβή. Καλούμε εκπρόσωπο της μαιευτικής. Πιστεύουμε ότι η διπλωματία είναι δημόσιες σχέσεις και δραστηριότητες προώθησης. Δεν γίνονται δεκτά λάθη, ούτε είναι υπεύθυνα. Αυτή η περίοδος δεν είναι ισοδύναμη με μια κατάσταση που μπορεί να ονομαστεί ανάρρωση, τραυματισμός, συγκράτηση, ίσως ενεργή ανάπαυση. Επειδή η συζήτηση στο Montreux ξεκινά από το πουθενά. Το θέμα του S-400 παραμένει στη θέση του. Στο ΝΑΤΟ, ακόμη και όταν οι εντάσεις με τη Ρωσία έχουν αυξηθεί, μια κοινή αμυντική στρατηγική επιχειρείται να αποτραπεί από την εξουσία βέτο. Δεν γίνονται πειστικά, πραγματικά εποικοδομητικά μέτρα για την ένταξη στην ΕΕ. Ακόμη και με το TRNC, δημιουργείται ένταση. Θυμίζει διπλωματία, φωνάζοντας σε έναν τουρίστα που δεν μιλάει τουρκικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιστεύοντας ότι θα καταλάβει αν γίνει κάτι τέτοιο.

Το αδιέξοδο της Τουρκίας, όπου βασίζεται σε άλλες χώρες, δεν μπορεί να αντέξει φυσικά αδρανής. Ο Ντέντιας θα ηγηθεί του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, μέλος της ΕΕ της χώρας του στην Άγκυρα της Τουρκίας, βασίστηκε στην ασυμμετρία του υποψηφίου. Έκανε μια ολοκληρωμένη αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ. Τα κοινά ενδιαφέροντα και ο συντονισμός τονίστηκαν κατά την επίσκεψη στην Αίγυπτο. Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ιταλίας επισκέφτηκαν τη Λιβύη, τον πρωθυπουργό της Αλγερίας στο δρόμο. Αντί για την άφιξη του νέου πρωθυπουργού της Λιβύης εδώ, ήταν αξιοσημείωτο όπου πήγε στο δρόμο. Αποδείχθηκε ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία διεξήγαγαν μυστικές συνομιλίες. Έμαθε επίσης ότι η Σαουδική Αραβία ήλθε σε επαφή με το Ιράν μέσω της διαμεσολάβησης του Πρωθυπουργού του Ιράκ Καζίμι. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ανέστειλε τις πτήσεις της προς την Τουρκία.

Η Άγκυρα προσπαθεί αργά να διορθώσει το κενό με την Αίγυπτο. Σε αντάλλαγμα, πρόκειται να αποσυρθεί από τη Λιβύη, να διακόψει την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία μετέτρεψε την Κωνσταντινούπολη σε διεθνές κέντρο, καθώς και να εγκαταλείψει μονομερείς πρωτοβουλίες όπως ο καθορισμός θαλάσσιων δικαιοδοσιών και η διεξαγωγή ερευνητικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένα άνοιγμα έγινε για να διοριστεί πρέσβης στο Ισραήλ. Στα αρχεία της Συρίας και του Ιράκ που έχουν μειωθεί σε ένα μέτωπο, δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε κίνηση. Πηγαίνετε στη Γενεύη για συνομιλίες στην Κύπρο. Εάν η ένταξη στην ΕΕ είναι ο στόχος, αντί των παραμέτρων του ΟΗΕ που πρέπει να συνεχιστεί η δέσμευση, θα διατίθεται στο εμπόριο με το όνομα μιας μεθόδου που όλοι βλέπουν ότι η ΤΔΒΚ θα φτάσει στην επαρχιοποίηση, μια πρόταση εναλλακτικής λύσης. Η ανάγκη επιλογής μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ακόμη και της Δύσης στην Ουκρανία γίνεται επείγουσα και απότομη.

Υπάρχουν πολλά προσόντα που μπορούν να αναφερθούν σχετικά με την κλίση στην οποία βρισκόμαστε, όπως η αδράνεια, η αδιαφορία, η αλαζονεία, η αλαζονεία, η υπευθυνότητα, η ανευθυνότητα και ούτω καθεξής. Όταν αυτή η αυτονόητη μεγάλη κατάσταση, αξίωση παιχνιδιού αφέθηκε εκτός παιχνιδιού, ήρθε ήσυχα στο τέλος. Κατά κάποιον τρόπο, είμαστε κάτι περισσότερο από τη φιλανθρωπική οργάνωση από την οποία προέρχονται. Είναι καιρός να απλοποιήσουμε όσα είπαμε, να επιστρέψουμε στις κύριες διατριβές, να βασιστούμε στις συμμαχίες στις οποίες είμαστε μέλη και στις διεθνείς συμφωνίες που υπογράψαμε και να θέσουμε την πυξίδα υποψηφιότητας της ΕΕ στο τραπέζι. Έχει καταστεί πιθανώς σαφές ότι η διπλωματία δεν θα συμβάλει στην πολιτική. Ήταν επίσης κατανοητό ότι η επιείκεια δεν ήταν ακτιβισμός. Έχει παρατηρηθεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να προχωρήσουμε με την προσέγγιση “Εγώ μόνο, όλοι”. Στην εξωτερική πολιτική, μια περίοδος λιτότητας έχει εισέλθει και στις δύο έννοιες.

Δεδομένου ότι όλα αυτά είναι ορθολογικές επιλογές, δεν προήλθαν από την υιοθέτηση από πολιτική βούληση, αλλά από αναγκαιότητα. Συνεχίσαμε να ρωτάμε “Πού, πότε, πώς τελειώνει;”, “Πώς τελειώνει το χωρίς νόημα;” Θα μπορούσαμε να βρούμε την απάντηση “μέχρι το τέλος” και “έως ότου εξαντληθούν τα χρήματα, έως ότου η θυρίδα ασφαλείας είναι άδεια”. Φτάσαμε εκεί, αν και μάλλον δεν το παραδεχόμαστε, δηλαδή στο χείλος της πλήρους χρεοκοπίας. Πιστεύω ότι η εξέχουσα θέση της αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις και η ασυνήθιστη σιωπή του Ερντογάν είναι επίσης μέρη του ίδιου συνόλου. Αυτό πρέπει να είναι αυτό που ονομάζεται “Ambiance fin de règne”: “Μια ατμόσφαιρα κυριαρχίας, το τέλος της περιόδου βασιλείας”.

Η στάση της αντιπολίτευσης δίνει επίσης την εντύπωση ότι αυτή η περίοδος έκλεισε αυθόρμητα, βίαια, και ως εκ τούτου θα ήταν αρκετό να είμαστε ικανοποιημένοι με το κλείσιμο που μετατράπηκε σε κατάρρευση. Ο Levent Gültekin έγραψε επίσης την ίδια συζήτηση. Φυσικά, δεν είμαι απολύτως σίγουρος, αλλά για να περιγράψω τι συμβαίνει με τις πιο σαρκαστικές, σαρκαστικές κριτικές λέξεις που μπορούμε να βρούμε. Προσπαθώ να εξηγήσω τι είναι να προετοιμαστεί για τις επόμενες εκλογές. Η τρέχουσα διοίκηση στρέφεται προς αυτήν την αναπόφευκτη τελική στάση. Το καίριο ζήτημα είναι αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια. Είναι η αντιπολίτευση έτοιμη να κυβερνήσει άμεσα όσον αφορά το προσωπικό και τις πολιτικές; Εν πάση περιπτώσει, είναι το επιχείρημα ότι ένα διεθνές δάνειο θα επεκταθεί στη νέα διοίκηση και ότι τα πανιά που θα εκραγούν με τον άνεμο της αισιοδοξίας θα μας οδηγήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτως ή άλλως, είναι πραγματικά έγκυρο;

Με άλλα λόγια, το τέλος του βασιλείου περιβάλλοντος στην Τουρκία, ο κόσμος συμπίπτει με την αρχή μιας νέας εποχής. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει μια τακτοποιημένη λευκή βίβλος ή οδικός χάρτης ενάντια στις παγκόσμιες δοκιμές της αντιπολίτευσης για τον ισλαμισμό, η οποία αγγίζει επίσης την αρχή του κοσμικού στην Κίνα, τη Ρωσία και εμάς. Στην αναλογία που χρησιμοποιείται συνήθως, βρισκόμαστε στην ακριβή τομή αυτών των γραμμών βλάβης. Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο περιλαμβάνει τη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Συρία, την Κύπρο και την Ελλάδα, είναι μέρος των σχέσεων με την ΕΕ. Η Ουκρανία είναι η ένταση στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης του φρικιού Kanal Istanbul. Η στάση της εξωτερικής πολιτικής που πρέπει να ληφθεί ενόψει αυτών των προκλήσεων θα σημαίνει επίσης την ανακάλυψη, την ανοικοδόμηση και την ανοικοδόμηση της εθνικής ταυτότητας. Συνοπτικά, υπάρχουν περισσότεροι από αρκετοί λόγοι που πρέπει να ανησυχείτε.

Νομίζω ότι η αντιπολίτευση πρέπει να απομακρύνει την παλιά της επαρχία και να ανοίξει προς τα έξω, και πρέπει να γράψει και να μοιραστεί τι θα κάνει στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής όταν πρόκειται για την εξουσία για πέντε ή έξι γραμμές. Ο κόσμος δεν σταματά να γυρίζει γιατί δεν μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι μας και να κοιτάξουμε μπροστά μας. Για ορισμένους από αυτούς τους λόγους, υποστηρίζω ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές δεν πρέπει να συγχέονται με έναν τεράστιο μητροπολίτη δήμαρχο, στο πλαίσιο των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής που επιδιώκω.

Source