Ένα πράσινο διαβατήριο με 7 κριτήρια, λέει ο υπουργός. Αυστριακός τουρισμός. Σε τι συμφώνησαν οι χώρες της ΕΕ;

Ένα πράσινο διαβατήριο με 7 κριτήρια, λέει ο υπουργός. Τουρισμός στην Αυστρία – Τι έχουν συμφωνήσει οι χώρες της ΕΕ

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Αυστρία և Δώδεκα άλλες χώρες της ΕΕ συμφώνησαν σε επτά κριτήρια για τη θέσπιση «πράσινου διαβατηρίου» για τον τουρισμό, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό στο ίδιο ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτές οι επτά προτεραιότητες θα μεταφερθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η υπουργός Τουρισμού της Αυστρίας Ελίζαμπεθ Κάστινγκερ σε δήλωση προς το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων (APA) σήμερα.

Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Κροατία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία και Ιταλία, μετά από πρόσκλησή τους, συζήτησαν για πρώτη φορά τις προτεραιότητες του «πράσινου διαβατηρίου» στις τηλεπικοινωνίες τους. 29 Μαρτίου. Δύο εβδομάδες αργότερα, τα 13 κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι το «πράσινο διαβατήριο» θα τεθεί σε ισχύ έως τον Ιούνιο το αργότερο, προωθώντας έτσι την ελευθερία ταξιδιού ενώ η επιδημία συνεχίζεται.

Πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα πιστοποιητικά αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​ώστε να μην υπάρχει διάκριση, καθώς δεν πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός «πίσω πόρτα», πρέπει να γίνεται με ασφάλεια μέσω μιας φιλικής προς τον χρήστη τεχνικής λύσης σύμφωνα με τον κατάλογο. προτεραιότητες που παραδόθηκαν στην APA. Όπως αναφέρθηκε περαιτέρω, η εθνική ελευθερία επιλογής πρόσθετων ελευθεριών μέσω του «πράσινου διαβατηρίου», που θα πρέπει να εμφανίζεται στην κοινή πλατφόρμα, πρέπει να διατηρηθεί, ενώ τα δεδομένα υγείας των μεμονωμένων πολιτών δεν πρέπει να αποθηκεύονται στην κεντρική βάση δεδομένων της ΕΕ. , αλλά πρέπει να αποθηκεύονται μόνο στο κράτος μέλος αλλού. Ο στόχος είναι, εξάλλου, να αναπτυχθεί μια διασυνοριακή λύση με τρίτες χώρες, να συνεργαστεί στενά με την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία για την εισαγωγή ενός «πράσινου διαβατηρίου».

Το “Green Passport” δείχνει με την πρώτη ματιά ότι εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί, αποκατασταθεί ή δοκιμαστεί և με έναν μόνο κωδικό QR, θα πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον απλό χρήστη, ενώ “Ποιες είναι οι λεπτομέρειες των εγκαταστάσεων, Φυσικά, ελήφθησαν; “από κάθε κράτος μέλος”, δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού της Αυστρίας σε δήλωση προς την ARA.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το «πράσινο διαβατήριο», το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να είναι έτοιμο για χρήση από την 1η Ιουνίου, περιλαμβάνει τρία πιστοποιητικά, συγκεκριμένα εμβολιασμό, διαγνωστικό τεστ (PCR ή ταχεία δοκιμή αντιγόνου) ή ανάκτηση (πρώτο θετικό PCR 20 ημέρες μετά τη δοκιμή). Το ψηφιακό έγγραφο θα εκδοθεί δωρεάν, θα ισχύει σε όλη την επιδημία տվյալների θα έχει υψηλό επίπεδο προστασίας δεδομένων, καθώς περιέχει μόνο τα πιο σημαντικά անձնական προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με το λαιμό (π.χ. ταυτοποίηση, εμβόλιο που χρησιμοποιείται, αριθμός παρτίδας, ημερομηνία εμβολιασμού / δοκιμής և τοποθεσία). Δεν θα υπάρχει κέντρο δεδομένων σε επίπεδο ΕΕ. ret Η διατήρηση πιστοποιητικού δεν πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για ελεύθερη κυκλοφορία ή χρήση υπηρεσιών μεταφοράς.

Ο Αυστριακός Υπουργός Τουρισμού έχει ήδη εκφράσει τη θερμή του υποστήριξη για την καθιέρωση ενός «πράσινου διαβατηρίου», το οποίο θα ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο ίδιος, ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρζ, είχε προηγουμένως μιλήσει υπέρ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προσφέρει ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολίου, σημειώνοντας ότι «όλοι όσοι μόλις εμβολιάστηκαν χρειάζονται πράσινο διαβατήριο. “Τότε έχει ασυλία ή έχει κάνει μια νέα δοκιμή.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source